Kulinarski kolektiv Okus doma danas je pokrenuo 'crowdfunding' kampanju na popularnoj internetskoj stranici Indiegogo.com kojoj je cilj skupiti sredstva za pokretanje cateringa kojeg će voditi izbjeglice.

Pod kolektivom Okus doma okupljeni su pojedinci različitih dobnih skupina i životnih priča koji su se okupili zbog ljubav prema hrani i kuhanju, a dolaze iz zemalja poput Sirije, Senegala, Nigerije, Etiopije, Afganistana, Hrvatske...

Spot "Porijeklo hrane" from FADE IN on Vimeo.


Cilj ove grupe ekonomski je osamostaliti izbjeglice, integrirati ih u društvo kroz univerzalni jezik hrane i pripremiti ih za tržište rada kako bi bili konkurentni i to kroz kulinarsku i kulturnu razmjenu. Isto tako ovaj projekt je i podsjetnik svima da odbace barijere i predrasude koje eventualno imamo prema izbjeglicama.

 

Projekt je pred novim izazovom, kao što smo već spomenuli, jer preko Indiegogo-a pokušavaju pokrenuti posao za koji im treba oko 15 tisuća eura za osnovnu opremu i aparate. Ako sakupe više od potrebnog iznosa novac će uložiti u automobil, a potom i u otvaranje restorana.

Pa ako i vi želite pomoći ili ako samo želite u Zagrebu jesti prave tradicionalne lokalne specijalitete iz svih krajeva svijeta uključite se u plemenitu 'crowdfunding' kampanju Okusa doma.

OKUS DOMA trailer from FADE IN on Vimeo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju