Mobiteli su nam u rukama dok putujemo, jedemo i kupujemo, ostavljamo ih da leže u kupaonici i na stolovima, a kako ih prebacujemo, tako s njima neumorno selimo i bakterije koje se skupljaju na površini. Ako mobitele redovito čistimo, sigurni smo od zaraze, ali pitanje je koliko nas to doista i čini. Prema istraživanjima, na mobitelima možemo naći i do 18 puta više bakterija nego na toaletima u restoranima.

PhoneSoap stvarčica je koja olakšava dezinfekciju na putovanjima, ali i pri svakodnevnim aktivnostima. Izgleda poput futrole, a ima tri izlaza – USB, USB-C i izlaz za punjač, tako da osim dezinfekcije PhoneSoap može služiti i kao punjač. Da bi se uklonile bakterije, dovoljno je 10 minuta. Unutar uređaja su dvije male UV-C žarulje koje marljivo rade dok ne počiste bakterije, a zatim se PhoneSoap automatski gasi.

E coli, salmonela, kao i ostale „beštije“ koje izazivaju gripu i prehladu nemaju šanse, no kad je riječ o koronavirusu, još uvijek nema dokaza da djeluje. Osim mobitela dezinficirati možete i slušalice, ključeve, manje novčanike ili nakit.

Cijena PhoneSoapa na Ebayu je oko 670 kuna. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju