Putovanja su na pauzi, ali to ne znači da se ne možemo izolirati u šumi ili na planini, a pritom je jedan od obveznih komada opreme voda. No vode nikad dovoljno pa ne škodi imati u ruksaku pročišćivač zahvaljujući kojemu se i voda iz rijeka ili potoka pretvara u pitku tekućinu, bez straha od zaraze bakterijama ili virusima.

CrazyCap UV Light lijepa je, pametna i praktična boca koja dezinficira svjetlom kako bi voda bila sigurna za piće. Sve što trebate napraviti jest napuniti bocu, stisnuti dugme i pričekati minutu do dvije da antimikrobno svjetlo ili UVC ubije 99,999 posto mikroba.

Ovisno o tome koliko je voda koju točite sumnjiva, možete odabrati između dvije funkcije čišćenja - normalnog i naprednog. CrazyCap je potrebno napuniti otprilike svakih sedam dana pa osim kao ne krećete na dužu ekspediciju, bit će vam dovoljno. Da bi se boca napunila, potrebno je sat i pol do dva, a sterilizira se tako da se najprije isprazni pa uključi program od 90 sekundi.

Dok će nekima boca biti dovoljno velika, drugi će se požaliti na to što u nju stane tek pola litre tekućine. Što se tiče same boce, gramaža je 357, a pazite li na svaki gram, uključite u računicu i dodatne grame koji odlaze na punjač.

Osim toga, CrazyCap je učinkovit i u ulozi termosice. Voda ostaje hladna 24 sata, a topla 12 (tako barem tvrde proizvođači). Cijena kvalitete i cijene također je prihvatljiva, osobito ako se uzme u obzir da UV žarulje mogu očistiti 236,588 litara vode. Na Amazonu košta oko 500 kuna plus dostava.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju