Barcelona je još jedno mjesto idealno za romantičan odmor udvoje. No osim zaljubljenima Barcelona mnogo toga može ponuditi i solo putnicima koji su u potrazi za dobrim noćnim provodom ili istraživanjem turističkih atrakcija.

Gaudijeva arhitektura, boutique hoteli, odlična španjolska gastronomija i vina zasigurno će vam odmor učiniti dobrim. Kad tome dodamo i činjenicu da se u Barceloni krije jedna od najboljih tržnica hranom na svijetu - tržnica La Boqueria, znate da s odabirom niste pogriješili. Na štandovima tržnice pronaći ćete sve, od svježeg voća i povrća do tradicionalno sušene ribe, maslina i mesa. Španjolska duša na pladnju.

Do Barcelone u lipnju iz Zagreba možete u sljedećim terminima:

3. 6. 2021. – 8. 6. 2021. – 681 kn
1. 6. 2021. – 8. 6. 2021. – 689 kn
12. 6. 2021. – 15. 6. 2021. – 689 kn
19. 6. 2021. – 22. 6. 2021. – 901 kn


Let do Barcelone iz Zagreba traje oko dva sata i 15 minuta, a letite kompanijom Vueling Airlines. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage aviokompanije Vueling Airlines 

Kod avioprijevoznika Vueling Airlines u navedenu cijenu uključena je jedna torba do 10 kilograma (55 x 20 x 40 cm) koju sa sobom na avion unosite besplatno, kao i jedna priručna torbica (40 x 20 x 30 cm). Za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija o prtljazi potražite ovdje. Na poveznici  provjerite sve važne informacije vezane za putovanja, otkazivanja i refundacije kod kompanije Vueling Airlines. Važno je napomenuti kako je besplatna promjena karte te datuma putovanja.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego što se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Španjolskoj. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Odlučite li kupiti svoju kartu za Barcelonu, svakako pročitajte naš članak i o jednoj od najpoznatijih crkvi na svijetu, koja je ujedno i najposjećenija atrakcija u Španjolskoj, a godišnje ju posjeti više od tri milijuna posjetitelja. Crkva Svete obitelji (Sagrada Familia)  umjetničko je djelo i čudo arhitekture čija je gradnja počela 1882. godine i još uvijek nije dovršena. Sagrada Familia životno je djelo katalonskog arhitekta Antonija Gaudija, koji je na njoj radio do svoje smrti.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju