Međunarodni dan žena (IWD) obilježava se 8. ožujka svake godine, a početak obilježavanja seže još u 1909. godinu u SAD. Sljedeće godine, na drugoj Međunarodnoj konferenciji zaposlenih žena u Kopenhagenu, aktivistica za ženska prava Clara Zetkin pozvala je na organizaciju Međunarodnog dana žena kako bi se ženama dalo više glasa te kako bi unaprijedile svoje zahtjeve za jednaka prava.

UN ga je prvi put proslavio 1975. godine, a 1996. godine objavio je svoju prvu godišnju temu "Slaviti prošlost, planirati za budućnost". Međunarodni dan žena slavi se kao praznik u zemljama diljem svijeta, a ženama se često poklanjaju cvijeće i darovi, dok se u većim gradovima diljem svijeta održavaju brojni događaji.

No, osim cvijeća, ovo je super prilika da okupimo voljene osobe i iskoristimo priliku te istražimo posebno pripremljene ponude za putovanja povodom Dana žena.

Crno jaje moglo bi vas obradovati bogatim ponudama, od kojih valja izdvojiti jednu koja vas vodi u magično Sarajevo. Posjetite Sarajevo i prespavajte u Hotelu Hollywood 4* po cijeni od 107 eura (806,19 kn) po osobi, s ponudom koja uključuje doručak, korištenje sauna i bazena.

Ako želite ostati unutar granica Hrvatske, Crno jaje donosi i mnoge druge ponude. Tako možete posjetiti Zadar i odsjesti u Hotelu Kolovare 4* s uslugom polupansiona. Dvije će osobe tu ponudu platiti svega 149 eura (1.122,64 kn). 

Želite li jednostavno Dan žena provesti u društvu najmilijih osoba, bez pretjeranog slavlja, pozivamo vas da istražite ponudu koja vas vodi u Vodnjan, u Casa Rusticu, uz tri noćenja s uslugom doručka za dvije osobe već od 130 eura (979,49 kn).

Sve ponude možete istražiti ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju