Jesensko je razdoblje savršeno za opuštanje, odmor, druženje s najmilijima i upoznavanje novih mjesta i običaja. Ne morate ići daleko, Hrvatska je zemlja koja pruža bezbroj mogućnosti i nudi kvalitetu na svakom uglu. Na onom sjevernom, koji je sve popularnije odredište, ističe se Sveti Martin na Muri. Mjesto u gornjem Međimurju nudi mogućnosti za pravi sjeverni jesensko-zimski odmor.

Smjestite se u hotelu i opustite u termalnoj vodi Termi Sveti Martin

Terme Sveti Martin nude vam smještaj u hotelu ili apartmanima, izbor je na vama. Smještaji su vrhunski, a u sklopu resorta nalaze se wellnes i beauty centar u kojima možete otkloniti stres nakupljen kroz godinu i rezervirati neku od masaža poput tajlandske ili antistres masaže. Terme Sveti Martin poznate su po jednoj od najkvalitetnijih voda u Europi, a samim se boravkom u bazenskom kompleksu može osjetiti filozofija dr. Rudolfa Steinera koja je nit vodilja: um, duša i tijelo moraju biti u ravnoteži. Osim što ćete u potpunosti zaboraviti na brige, bazeni će vam pružiti izvor odlične zimske zabave.

Dalmatinska večer uz Klapu Kampanel

Nećete samo u Dalmaciji pronaći ljubitelje dobre glazbe. Terme Sveti Martin su poznate po svojoj tradicionalnoj Dalmatinskoj večeri koju već više godina organiziraju tijekom studenog. Trenutno aktualna ponuda na portalu Crno Jaje donosi vam dva noćenja u terminu od 19. do 21. studenog za dvije osobe i do dvoje djece gratis već za 1.990 kuna. Počastite cijelu obitelj savršenim vikend odmorom s bogatim polupansionom i zabavom u subotu 20. studenog kada vas očekuje nastup klape Kampanel u restoranu Vučkovec. U ponudi vas očekuje i neograničeno kupanje u The Temple of Life + noćno kupanje petkom i subotom do 24h. Naravno, u cijeni su i doručak i večera, tako da o hrani ne morate razmišljati – Terme Sveti Martin daleko su poznate po svojoj izvrsnoj gastronomskoj ponudi.

Upoznajte stara međimurska vremena

Mlinarenje je jedna od bezbroj blagodati koju su Međimurcima pružale Mura i Drava. Na najsjevernijoj točki Hrvatske, u Žabniku, sačuvan je i obnovljen posljednji riječni mlin u Međimurju. U Mlinarskoj hiži tik kraj mlina posjetite multimedijalnu izložbu koja će vas vratiti u prošlost. Saznat ćete sve o životu mlinara i na jedan dan pretvoriti se u pravog radišnog Međimurca. Nakon što naučite sve o mlinarskom životu, možete se u Hiži okrijepiti finom međimurskom gibanicom, a zatim na Mlinarskom gruntu prošetati kroz Labirint ljubavi i Labirint energije. Svima koji njima prođu navodno se vraća izgubljena energija i jača psiha. Prošećite uz rijeku, fotografirajte se kraj skele koja je nekad služila za prelazak u susjednu Sloveniju i stvorite uspomene na sjeveru.

Iskoristite blagdansko razdoblje za odmor, uživanje i opušteno upoznavanje s bogatom zemljopisnom, tradicionalnom i gastronomskom raznolikošću.

Međimurski Tesla: Genijalac zbog kojeg su ljudi iz cijelog svijeta prije krize dolazili na sjever Hrvatske Centar dr. Rudolf Steiner Dijana Posavec i David Štampar Rodna kuća Rudolfa Steinera +0 Rudolf Steiner

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju