Nikada o toplicama nisam razmišljao kao idealnom mjestu za zimski odmor. Uvijek sam mislio da su to mjesta koja su zimi rezervirana za umirovljenike i njihove unuke, ali odlučio sam im pružiti jednu šansu i dozvoliti im da me oduševe. I moram vam priznati da nisam ostao razočaran, čak štoviše ostao sam dobro iznenađen ponudom koja se nudi u toplicama diljem Hrvatske.

Pokazalo se da su toplice idealna mjesta gdje ćete zimi uspjeti odmoriti kako tijelo tako i dušu. Savršen spoj sauna, masaža i kupanja u toplim bazenima omogućit će vam da se pripremite za naporni radni tjedan koji je pred vama ili da se odmorite od istog takvog koji je prošao. Sve u svemu mislim da biste toplicama i termama trebali dati još jednu šansu jer se ponuda u nekoliko zadnjih godina itekako popravila. Ovo je moj izbor najboljih toplica i termi u Lijepoj našoj.

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin nalaze se u gornjem Međimurju i posljednjih nekoliko godina uvele su sadržaje koji gostima omogućuju da se maknu i van resorta i istraže ljepote rajskog vrta Hrvatske. Same Terme leže na izvoru termalne vode koja izvire sa 600 metara dubine. Raznim analizama utvrđeno je da je njihova termalna voda jedna od najboljih termalnih voda u Europi. Jednom kada ste u Termama Sveti Martin teško da ćete se moći odvojiti od tople vode, tajlandske masaže ili pet vrsta sauna koje imaju u ponudi. No to nije sve!

U sklopu Termi nalazi se Lumbalis centar čije stručno osoblje će vam pomoći da se riješite svih bolova vezanih uz vašu kralješnicu. Nakon što ste završili sa masažama, saunama i kupanjem moj prijedlog je da odaberete jedan od mnogih izleta koji nude i istražite ponudu vrhunskih međimurskih vinara ali i bogatu gastronomsku ponudu nekih od najboljih restorana u kontinentalnom dijelu Hrvatske. A i ne treba zaboraviti novootvoreni restoran Le Batat koji će vas iznenaditi inovativnim jelima s doticajem tradicije.

Stubičke toplice

I Zagorje imam svojeg konja za trku. Stubičke toplice isto tako smjestile su se iznad bogatog termalnog izvora iz kojeg crpe vodu čija temperatura se kreće od 43 do 63 stupnjeva Celzijevih. U Stubičkim toplicama smjestio se i hotel Matija Gubec. Hotel se ističe velikim unutarnjim bazenom koji je dostupan svim gostima za korištenje tijekom cijelog dana.

Sam hotel, uz veliki bazen, raspolaže i a-la cart restoranom koji je baziran na lokalnim specijalitetima i tradicijskoj kuhinji. Ako ste željni malo povijesnog istraživanja moja je preporuka da se uputite na šetnju po povijesno - poučnoj stazi Kamenjak koja je nedavno obnovljena a na kojoj ćete saznati puno toga o lokalnoj flori i fauni ali i o mnogim povijesnim činjenicama ovog kraja. Na kraju staze čeka vas stari hrast Galežnjak, a legenda kaže da je to hrast na kojem su se, za vrijeme Seljačke bune, vješali pobunjeni kmetovi.

Terme Topusko

Terme Topusko nalaze se 70 kilometara od Zagreba a smjestile su se na području koje su obožavali i stari Rimljani. Da, Terme Topusko nastale su na starim termama koje su izgradili Rimljani kada su vladali ovim područjem. Ove Terme jedne su od rijetkih koje u sklopu resorta imaju i vlastitu automatsku kuglanu. Pa ako se poželite vratiti u disko godine i vrijeme kada se kuglanje smatralo prestižnim sportom onda je ovo pravo mjesto za vas.

No, uz kuglanu Terme imaju i druge sadržaje kojima svojim gostima obogaćuju boravak. Masaže, saune, frizerski saloni samo su maleni dio iz bogate ponude. Oko Termi nalazi se nekoliko parkova koje su zasadili prijašnji stanovnici ovog područja. Iako je zima i biljke još uvijek počivaju zimski san svejedno je oku ugodno vidjeti ljepote prirode okovane niskim temperaturama.

Terme Jezerčica

Terme Jezerčica zapravo su mali hotel sa 47 soba, baš savršen broj za mirni obiteljski odmor. U sklopu hotela nalazi se i Vodeni park koji svojim posjetiteljima nudi vodenu zabavu. No ono po čemu se ovaj hotel posebno ističe je to što u sklopu svojih sauna ima pravi pravcati Hammam.

Za one koji neznaju Hammam je posebna turska kupelj koja je više doživljaj i odmor nego kupka. Uz opuštajući element hotel nudi i vrhunsku gastronomsku ponudu u sklopu hotelskog restorana. U restoranu svakodnevno se poslužuju tradicionalna zagorska jela ali i mnoga druga jela internacionalne kuhinje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju