Dreadnortov P.O.D (skraćenica za Point of Difference) prijenosna je kabina multifunkcionalne upotrebe. Dizajnersko je rješenje novozelandske tvrtke Dreadnort Boats koja će u suradnji s tvrtkama Tranformarine Naval Architects i Altech Marine uskoro započeti njihovu proizvodnju.

Ovu šesterokutnu strukturu možete pretvoriti u fiksni glamping smještaj, prijenosni ured, prikolicu za kampiranje ili mobilni kiosk za prodaju hrane i pića. Zapravo, njegova namjena može se prilagoditi različitim željama.

Prototip je dug pet metara i visok 205 centimetara, a teži oko tisuću kilograma. Napravljen je od aluminijske oplate debele 5 milimetara sa sigurnosnim staklenim prozorima od 6 milimetara. Dostupne su još dvije veličine P.O.D.-a – od sedam i devet metara dužine.

Koncept za izgradnju ovakve prijenosne kućice potječe još iz 2011. godine kada su dizajneri POD-a dobili zadatak osmisliti sklonište od tsunamija, a koje bi u slučaju velike nesreće moglo poslužiti kao čamac i/ili prikolica.

Iako nova verzija više nije napravljena tako da bude sklonište od tsunamija, zaintrigirala je mnoge na svjetskom tržištu. Početna cijena joj iznosi oko 62.000 dolara.

U jednom P.O.D.-u može sjediti do 12 odraslih osoba, a cijela konstrukcija opremljena je pretincima sa sklopivim stolićima i jastucima koji mogu poslužiti kao kreveti. Cijeli P.O.D. se može podići dizalicom ili helikopterom, a na željenu lokaciju može se prebaciti i na prikolici za čamac.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju