Lavos Ball nova je Rubikova kocka. Točnije, riječ je o novoj trodimenzionalnoj igrački u obliku lopte koja pomaže u razvoju prostornog vida, povećava sposobnost logičkog razmišljanja te unapređuje rad fine motorike.

Rubikovu kocku izumio je mađarski kipar i profesor arhitekture Erno Rubik 1974. godine. U vrlo kratkom vremenu postala je planetarno poznata, a danas je prodano više od 350 milijuna primjeraka. I da, nije ju lako složiti.

Smart Garden 3 - 2 Odabrano Prijenosni vrt: Pametni uređaj u kojem mini rajčice, bosiljak i peršin rastu kao blesavi

Lavos Ball djelo je još jednog Mađara – znanstvenika i vizualnog umjetnika Janosa Szabolcsa, koja ima isti cilj poput Rubikove kocke: valja uskladiti vidljiva polja i složiti ih prema bojama.

To nije baš najjednostavniji zadatak s obzirom na to da se lopta sastoji od četiri vidljiva pomična dijela i četiri skrivena dijela koja se otkrivaju pritiskom na crni gumb u sredini svakog polja, a koja treba uskladiti u isto vrijeme.

Slika nije dostupna Putovanja Kvadrat stana 30.000 kuna i mala nezaposlenost: Ovo je najpametniji grad u Norveškoj

Igračka je trenutačno u fazi patentiranja, a Szabolcs se nada kako bi uskoro trebala započeti i proizvodnja za širu primjenu. Kako izgleda Lavos Ball u pokretu, pogledajte u videu na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju