Dok se zatvaraju teretane, prodaja pametnih sprava za vježbanje cvjeta – ne samo kako ne bismo izašli iz forme nego i kako bismo ispraznili glavu. Dok neki sportaši improviziraju s uradi sam utezima, drugima nije problem ostaviti i do nekoliko tisuća kuna na novog ljubimca koji će ih motivirati da (p)ostanu aktivni. Iako se još velik broj sportskih gadgeta kao što su pametni bicikli, ogledala i boksačke vreće ne dostavlja u Lijepu Našu, samo je pitanje vremena kada će se pojaviti i kod nas…

Pametni bicikl Peloton

Peloton je idealna „spravica“ za vježbače natjecateljskog duha koji u izolaciji doma svoga žele iskusiti ugođaj njujorških indoor cycling studija koje prate putem monitora. No upisivanje u Pelotonov klub skup je sport. Gruba računica sugerira da je potrebno izdvojiti oko 15 tisuća kuna za bicikl, a potom i koju tisuću više na plaćanje programa koji idu uživo ili se traže na zahtjev od 0 do 24. Na raspolaganju je 14 sati bicikliranja dnevno uživo, odnosno više od pet tisuća na zahtjev. Prošlih godina Peloton je imao problema s pedalama koje su otpadale i izazivale ozljede, ali navodno je od 2016. godine sve u redu. 

Boksački ring u kući 

Među svjetskim hitovima iz kućnih teretana je i pametna podna boksačka vreća Join Fight Camp koja dolazi s jednako pametnim rukavicama te drugim dodacima (poput strunjače) koji su potrebni da postanete poput Rockyja. Cijela stvar funkcionira pomoću senzora na vreći i rukavica koje registriraju jačinu udarca kako biste mogli pratiti kako napredujete. Takva priča stoji nešto manje od osam tisuća kuna, a vođeni online tečaj još 250 kuna. 

Kućni ring donosi i Liteboxer, koji osigurava pametni boksački trening spajanjem na aplikaciju i udaranjem uz muziku, u zadanom ritmu. Kroz zagrijavanje, boksački trening i istezanje vježbače vodi virtualni trener. Liteboxer košta od oko 9500 kuna. 

Fitness-ogledalo

Ogledalo, ogledalce – tko može dići najviše… Da, riječ je o pametnom ogledalu koje je također sve veći hit u doba izolacije. Aplikacija u kombinaciji s fitness-trenerima koji motiviraju i pokazuju vježbe na zahtjev ili uživo se zrcaleći ispred klijenta košta oko devet i pol tisuća kuna te dodatnih 250 kuna za virtualne tečajeve. Ogledalo koje na prvi pogled izgleda poput svakog drugog zapravo je i LCD ekran ispred kojeg možete vježbati jogu, treninge snage ili aerobno vježbati. Zastranite li, vaš osobni trener ispravit će vas zahvaljujući ugrađenoj kameri. Uz sve to, moći ćete pratiti i otkucaje srca. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju