Bivši zaposlenici Tesle – Ben Parker i Toby Kraus – žele unijeti revoluciju na područje rekreacijskih vozila. Osnivači tvrtke Lightship sa sjedištem u San Franciscu u Sjedinjenim Američkim Državama osmislili su prototip električne prikolice za kampiranje koja je navodno tri puta aerodinamičnija od tradicionalne kamp-prikolice.

Krov električne prikolice Lightship L1 prekriven je solarnim pločama te ima ugrađenu bateriju od 80 kWh. Razlikuje se od ostalih sličnih proizvoda na tržištu jer sama proizvodi energiju potrebnu za kretanje, pa ne umanjuje domet električnog (ili klasičnog) vozila koje ju vuče. Neki bi rekli da vuče samu sebe.

Kuhinja unutar električne kamp prikolice Kuhinja unutar električne kamp prikolice (Foto: Profimedia)

Ovaj mobilni dom na kotačima dugačak je osam metara, širok 2,5 metara i visok dva metara. No obuhvaća i poseban mehanizam ili takozvani kamperski način rada koji podiže strop na tri metra visine kada stanete na željenom mjestu i prepustite se svojim večernjim ritualima.

U Lightshipu L1 može prespavati maksimalno šest osoba. Opremljena je s potpuno funkcionalnom kuhinjom, odvojenim separeom za sjedenje koje se pretvara u dva velika kreveta te mini kupaonicom.

Inovativni dizajn i učinkovitost dolazi i s paprenom cijenom. Početna joj cijena iznosi 125.000 američkih dolara, odnosno oko 117.000 eura. Trenutačno se primaju rezervacije, a proizvodnja bi trebala započeti krajem 2024. godine.

Kako izgleda prototip Lightshipa L1, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Hibridno vozilo 2 u 1: Kamp-prikolica koja se "pretvara" u električni katamaran Hibridno vozilo Caracat iz Njemačke - 4 Hibridno vozilo Caracat iz Njemačke - 2 Hibridno vozilo Caracat iz Njemačke - 1 +0 Hibridno vozilo Caracat iz Njemačke - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju