• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Jedi koliko možeš za 69 kuna: U Zagrebu otvoren azijski restoran u kojem hrana samo stiže

Dragon BBQ u Green Goldu omiljeni je restoran kineske delegacije u kojem se tofu i tjestenina rade na tradicionalni način, a odsad se ondje može doći na delicije kojih možete pojesti koliko vam apetit dopusti...

Nika Borovac 23.04.2018 14:45 komentari
viber Created with Sketch.
Dragon BBQ - 2
Dragon BBQ - 2 (Foto:NB)

Galerija Dragon BBQ 17 Jela s mesom 17 Dragon BBQ - 8 17 Dragon BBQ - 7 17

U trendu Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"

Iako je u Zagrebu već bilo pokušaja koncepta "jedi koliko možeš" na azijski način, od ponedjeljka se u Green Goldu konačno može uživati u finim jelima nakon kojih gosti odlaze zadovoljni, a ne razočarani cijenom ili ponudom. Dragon BBQ otvorio se prije mjesec dana umjesto dotadašnje Asie Gold, a od ovog se tjedna u vrijeme ručka (od 11 do 15 sati od ponedjeljka do petka) mogu iskušavati azijski specijaliteti do mile volje ili koliko vam apetit to dopusti.

Dragon BBQ - 12 Dragon BBQ - 12 (Foto: NB)

"Ulaz" na all you can eat buffet platit ćete 69, odnosno deset kuna više za jedno piće prema izboru. U ponudi su jela od ribe, mesa, tjestenine, riže i voća. Sushi, ražnjići s kikirikijem, junetina u umaku s povrćem, punjeni prženi jastučići, knedle, proljetne rolice, povrće u tempuri, slasne salate poput crvenkaste od kupusa koja je za svaku preporuku, kao i puding od manga te pohane banane samo su neki od specijaliteta na bogatom stolu. S jelovnika se mogu naručiti i konkretniji komadi mesa s roštilja koji nisu u ponudi all you can eat.

Dragon BBQ - 4 Dragon BBQ - 4 (Foto: NB)

Iza restorana stoji najpoznatija ambasadorica azijske gastronomije u Hrvatskoj, gospođa Xiaotong Chen Li (za prijatelje Tong) koja je zaslužna za to što su se brojni Zagrepčani zaljubili u egzotične okuse još u devedesetim godinama.

Dragon BBQ - 6 Dragon BBQ - 6 (Foto: NB)

U lancu restorana prvi tradicionalni kineski restoran jest Asia koji se otvorio još 1990. godine, a uslijedio je onaj u Šenoinoj ulici. Za razliku od ponude u Green Goldu koja obuhvaća jela Kine, Japana, Hong Konga, Tajlanda, Koreje i Malezije, prva dva restorana oslanjaju se na tradicionalnu kinesku kuhinju. U lancu su i restorani brze hrane Wok&Roll u Arena centru i Avenue Mallu, kao i dućani Asia store u Ilici i Arena Centru.

Dragon BBQ - 7 Dragon BBQ - 7 (Foto: NB)

Nakon što je kao desetogodišnja djevojčica stigla iz Kine u Beč i ondje se školovala za ugostitelja, gospođa Thong zaključila je kako Hrvatskoj treba dobra kineska kuhinja – i bila je u pravu. Otac koji je kuhao u Austriji danas je u mirovini, a veliki srebrni zmaj što je nekad dominirao bečkim restoranom danas ponosno stoji nad nad buffetom u Radničkoj. Osim ponudom, Dragon BBQ se od tradicionalnih restorana u lancu izdvaja i modernim interijerom koji čuvaju skulpture ratnika i Bude, a tradicionalne vaze i posude za vino, kao i drugi detalji podsjećaju otkud potječu slasni mirisi što putuju prostorom. Elegantno, baš poput vlasnice kojoj se na licu vidi da uživa u tome što radi.

Dragon BBQ - 3 Dragon BBQ - 3 (Foto: NB)

"U Hrvatskoj je all you can eat novost, ali primjerice u Beču ima oko 300 restorana s takvim konceptom. Budući da smo u poslovnoj zoni, dolaze nam gosti koji nemaju puno vremena za ručak, a ovako mogu odmah vidjeti što se nudi i izabrati ono što im se najviše sviđa. Osim toga, all you can eat odličan je za upoznavanje s različitim jelima jer se može puno toga probati od predjela do deserta.

Domaća tjestenina Domaća tjestenina (Foto: NB)

Jela su količinom začina prilagođena hrvatskoj kuhinji jer ne mogu svi podnijeti ljutinu sečuanske ili tajlandske hrane", kaže vlasnica provjeravajući funkcionira li sve u restoranu onako kako bi trebalo.

Dragon BBQ - 5 Dragon BBQ - 5 (Foto: NB)

Pogled u kuhinju otkriva dobro uštiman kulinarski tim koji je u Hrvatsku došao iz Njemačke, Austrije, Kine i Tajlanda. Uložilo se i u njihovu edukaciju kako bi bili što bolji u svojem poslu. Sami rade tjesteninu za ramen, kao i sve što se može. Na to su se naviknuli od početaka jer se prije EU-a u Hrvatskoj nije moglo toliko uvoziti. 

 

> 10 odličnih mjesta za gablec u Zagrebu

"Tofu pripremamo na tradicionalni način koji se teško nalazi i u Kini, što nam je potvrdila i kineska delegacija koja često dolazi u restoran. Načinu pripreme naučio nas je moj otac, a zahtijeva puno truda", objašnjava gospođa Thong i dodaje kako se puno pozornosti pridaje i značajnim datumima u kineskoj kulturi koji se obilježavaju proslavama.

Dragon BBQ - 11 Dragon BBQ - 11 (Foto: NB)

Nakon Nove godine s veseljem se očekuje i Festival zmaja koji će se ove godine slaviti 18. lipnja. Najpopularnija legenda o nastanku festivala jest ona o kineskom učenjaku i pjesniku Qu Yuanu koji je skočio u rijeku za vrijeme rata. Mještani su ga tražili na drvenim čamcima bacajući u vodu ljepljivu rižu zamotanu u bambusovo lišće kako bi odvratili ribe od njegova tijela. Tijelo nisu pronašli, a kako je bio cijenjen u svom narodu, svake su godine njemu u čast veslali rijekom udarajući u bubnjeve i bacajući hranu ribama.

Vatreni wok Vatreni wok (Foto: NB)

"U Kini sve ima svoje značenje. Ljepljivom rižom u bambusu se i danas obilježava Festival zmaja, baš kao što se za Novu godinu na pari kuhaju jastučići od tijesta jiao zi koji predstavljaju novac i blagostanje. Za rođendane se poslužuju dugački rezanci koji simboliziraju dug život. Ponekad će vas dočekati samo jedan u posudici, ali toliko dugačak da imate što jesti“, smije se gospođa Thong pozivajući da se pridružimo u užitku učenja i kušanja kineske tradicije.

  • #gdje sjesti
  • #BBQ Dragon
  • #azija
  • #kina
  • #Restoran
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Prvi šiš Zagreba: Hit chefa Maria Mihelja koji je oduševio ljubitelje kobasica
Vidimo se na Fuliranju
Prvi šiš Zagreba: Hit chefa Maria Mihelja koji je oduševio ljubitelje kobasica
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Gradovi koje bih opet posjetio. I oni koje više ne bih.
Sto ljudi...
Vedranova lista: Gradovi koje bih uvijek opet posjetio i oni u koje se nikad ne bih vratio
Sancocho gulaš recept
Jako fino
Ovakav gulaš još nište probali! Sancocho se radi od više vrsta mesa, stvoren je za velika društva i posebne prilike poput Božića
Ana Antunović: Topli kruh s tatarskim biftekom kojem nije odolio ni žiri MasterChefa
Pokrovitelj DI-GO
Ana Antunović: Topli kruh s tatarskim biftekom kojem nije odolio ni žiri MasterChefa
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Policajac izboden u Splitu
napad u Splitu
Izbodeni policajac bori se za život, procurili detalji o napadaču: Ima samo 18 godina
Snimka policijskog postupanja u Trilju izazvala reakcije
Oglasila se policija
VIDEO Širi se snimka: Policajac u kombiju brutalno udara uhićenika, kolege zatvorile vrata
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
nova obveza
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Kaja Vidmar podijelila tople obiteljske prizore sa Šimom Vrsaljkom i djecom
''ljubav!''
Vrsaljkova Kaja podijelila tople obiteljske prizore s našim nogometašem i djecom
Tko je supruga Marka Solde, Borna Soldo?
njegova podrška
Tko je supruga 22-godišnjeg junaka Dinama? Bivša je hrvatska misica, a ljubav je brzo planula
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Koliko zalijevati božićnu zvijezdu? Evo zašto vam vene i prije Božića
Nezaobilazna tijekom blagdana
Koliko zalijevati božićnu zvijezdu? Evo zašto vam vene i prije Božića
zabava
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
tech
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Spoj robotike i AI-ja
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Nije izvanzemaljski brod, ali ima spektakularne ledene vulkane
Komet 3I/ATLAS
Nije izvanzemaljski brod, ali ima spektakularne ledene vulkane
sport
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
VIDEO Španjolci ogorčeni prizorima s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Skupa mjesta
VIDEO Španjolska bruji o prizoru s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Trener Kocaelispora demantirao glasine da Petković napušta klub: "Dopustite mi da kažem ovo..."
Jasno i glasno
Trener Kocaelispora: "Bruno Petković napušta klub? Dopustite mi da kažem ovo..."
tv
Skrivena sudbina: Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
SKRIVENA SUDBINA
Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
NOVI IZAZOV
Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
putovanja
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
novac
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom 2025.
Glamurozna i elegantna
Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Harry’s Piccolo u Spinnakeru
Harry's Piccolo

Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

Vrsni trio je uistinu usrećio goste koji su imali priliku prisustvovati gurmanskoj premijeri. Jela koja bude zanimanje kao da usporavaju vrijeme, zaustavljaju nas u trenutku i potiču na igru otkrivanja tekstura, mirisa i okusa... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

  • Harry’s Piccolo u Spinnakeru Hrana i piće
    Harry's Piccolo

    Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close