1. Blizina kampa i izbjegavanje gužvi

Ovo će vam biti prvo obiteljsko kampiranje? Birajte kamp do kojeg nećete morati putovati kroz gužvu, stajati u kolonama kako biste smanjili stres i svojoj djeci omogućite da vrlo brzo mogu doći do najzabavnije ljetne avanture – kampiranja!

"Većina naših gostiju blizinu kampa i mogućnost izbjegavanja dugih čekanja i kolona, smatra jednom od velikih prednosti kod dolaska. Posebno kada dolaze obitelji s malom djecom. Njima duga putovanja u automobilu mogu postati jako naporna, a samim time i jako stresna za roditelje", otkriva Petra Pešelj iz kampa Bela Krajina, jednog od najboljih obiteljskih kampova na rijeci Kupi koji se smjestio na samoj granici Hrvatske i Slovenije. "Srećom, nalazimo se na 1,5 h vožnje od Zagreba i Rijeke."

2. Osigurajte dodatne aktivnosti za djecu

"Djeca obožavaju prirodu, a kampiranje ih još više zainteresira za sve što se nalazi oko njih. Odabirite kamp sa što više aktivnosti u kojima će djeca( i vi) moći uživati Kampovi poput našeg nude adrenalinski park u kojem djeca mogu voziti bicikl između krošnja stabala, spuštati se zip line-om ili ih možete prepustiti druženju s vršnjacima na zabavnim radionicama. Na vođenim radionicama djeca izrađuju igračke, uče o tradiciji Bele Krajine ili sudjeluju u sportskim aktivnostima. Ovo je samo dio ponude koje osiguravamo gostima, ukupno više od 20 sportskih i opuštajućih avantura koje čekaju djecu, ali i njihove roditelje".

Adrenalinski park – Kamp Bela Krajina Adrenalinski park – Kamp Bela Krajina (Foto: Kamp Bela Krajina)

Bitno je da kamp koji odaberete vašim najmlađima nudi dovoljno zabavnih aktivnosti i animacijski program koji i vama dozvoljava da na trenutak predahnete i odmorite.

3. Možete kampirati i ne odreći se udobnosti

"Današnjoj djeci, ljetovanje u šatoru je nezaboravno iskustvo. Sjećat će se toga cijeli život i svake sljedeće godine tražiti da opet kampirate. Ako nemate šator, možete ga iznajmiti no ako niste ljubitelj ove vrste smještaja i ne želite se odreći komfora i udobnosti, birajte kampove koji imaju nekoliko opcija smještaja. Bitno je da i vi uživate u boravku u prirodi kako bi odmor svima bio kao iz snova."

Mobilne kućice za one koji se ne žele odreći komfora Mobilne kućice za one koji se ne žele odreći komfora (Foto: Kamp Bela Krajina)

Moderni kampovi ne nude samo smještaj u šatorima Danas je u ponudi smještaj u mobilnim kućicama koje nude svu udobnost doma, ali s nezaboravnim pogledom na okolnu prirodu. Popularni glamping u kojem ste smješteni u ekološkim drvenim kućicama, okruženi prirodnim materijalima poput lanene posteljine zanimljiva je mogućnost za obitelji za starijom djecom.

4. Ne nosite previše stvari

Izazov je spakirati cijelu obitelj za višednevni odmor, zato se najbolje držati osnova. Treba vam odjeća za toplije, hladnije i kišne dane te sportska obuća i nemojte zaboraviti svjetiljke.

Birajte kampove koji u ponudi imaju restorane, za one dane kada se ne želite maknuti s plaže.

"Priprema roštilja omiljena je razonoda roditelja u kampu. Imamo nekoliko lokacija za pripremu roštilja u kampu, a dućan za nabavku namirnica vrlo je blizu kampa. Zaista vam osim dobrog raspoloženja, ne treba mnogo stvari za uživanje u prirodi!" – poručuju iz kampa Bela Krajina.

5. Mnogo zajedničkih aktivnosti

Čak i ako se inače ne smatrate ljubiteljem aktivnog odmora, mogli biste se iznenaditi koliko ćete uživati u vožnji bicikala, planinarenju ili vožnji čamcem!

Aktivnosti u prirodi Aktivnosti u prirodi (Foto: Kamp Bela Krajina)

"Ne uživaju samo djeca u boravku u prirodi. I mi odrasli vrlo često krenemo istraživati, voziti bicikle, istražujemo rijeku čamcem. Kada putujete s obitelji, provjerite da kamp ima ponudu u kojoj ćete moći svi zajedno uživati. Kod nas u kampu Bela Krajina, na raspolaganju je više od 20 zajedničkih avantura i doživljaja za cijelu obitelj“, napominje Petra.

6. Kiša vam neće uništiti boravak u kampu!

Kiša nije vrijeme za uživanje na otvorenom, ali ćete zato imati brojne druge mogućnosti.

"Kiša isto tako može biti zanimljiva. Ponesite društvene igre koje možete igrati s djecom. Naš veliki restoran s natkrivenom terasom, najdraže je okupljalište gostiju kada nas vrijeme iznenadi. Animacijski program za djecu održava se i u natkrivenom prostoru dok roditelji se mogu opustiti u wellnessu kampa. Možete posjetiti jednu od obližnjih farmi koja prerađuje lan te vidjeti kako se tradicionalno bojaju jaja - pisanice, po čemu je Bela Krajina poznata."

7. Dodatna ušteda

Kada pomišljamo na ljetovanje, instinktivno pomislimo na more. Sve se više turista odlučuje ipak ostati na kopnu uz riječno osvježenje.

"U našem kampu sve vam je na jednom mjestu. Korak ste do plaže ili sportskog terena, a djeca slobodno uživaju u cijelom kampu u kojem nema prometa. Okruženi ste prirodom, blažom klimom i slobodom koju je vrlo često teško pronaći kod drugačijeg tipa smještaja. Sve više naših gostiju, ciljano za ljetovanje – odabire samo kamp jer pruža potpuno neusporediv doživljaj odmora.“

Uspoređujući s cijenama najma apartmana na moru te vožnje, cestarina i velikih ugostiteljskih cijena za vrijeme turističke sezone, kampiranje već od 7,5 EUR po osobi u šatoru mnogo je isplativija opcija obiteljskog odmora, bez uštede na zabavi. Slijede nam prvi produženi vikendi pa ako ih mislite provesti istražujući prirodu, obiteljski kamp Bela Krajina jedan je od najzanimljivijih slovenskih odredišta!
 

 


 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju