Nutella cheesecake bila je jedina slastica za proslavu nove 2017. godine. Obzirom da smo Novu godinu odlučili proslaviti doma, sami uz filmove, barbque ribs i vino, Nutella cheesecake bila je pun pogodak.

Taman da se zaokruži 2016. godina. Torta je bez glutena, što znači da sam koristila bezglutenske kekse i pržene lješnjake za podlogu. Također, slastica će vas oduševiti svojom jednostavnošću.

Brza priprema svega par sastojaka, a ni ovaj put vam neće trebati pećnica. Moram priznati da meni, obzirom na hladnoću, nije trebao niti hladnjak. Bilo je dovoljno tortu staviti na balkon na 2 sata i mogli smo ju konzumirati.

Još recepata i inspiracije potražite na Barbarinom blogu Foodiona, Facebook stranici ili YouTube kanalu. Uživajte!

Nutella cheesecake

Sastojci:


Podloga:
120 g keksa
50 g maslaca
10 g krupno sjeckanih prženih lješnjaka
1 žlica Nutelle

Krema:
40 g šećera u prahu (opcionalno)
250 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
5 žlica Nutelle

Priprema: 

1. Izmrvite kekse (petit ili neke bezglutenske) i pomješajte s otopljenim maslacom.

2. Žlicu nutelle otopite na pari i pomiješajte s keksima i maslacem te dodajte krupno sjeckane lješnjake.

3. Smjesu utisnite u kalup za torte (ja sam koristila kalup promjera 18 centimetara) i stavite u hladnjak na pola sata da se stisne.

4. Za to vrijeme pripremite kremu tako da u zdjeli izmiksate mascarpone sa slatkim vrhnjem. Dodajte Nutellu koju ste prethodno malo "otopili" na pari i promiješajte sve skupa špatulom.

5. Kremu prebacite na podlogu i ostavite u hladnjaku ili balkonu na 2-3 sata da se stisne. Ohlađenu tortu možete ukrasit prema želji.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju