Ako ste ikad htjeli prespavati u prirodi okruženi divljim životinjama, ali vam je afrički safari ipak malo previše, spavanac s ljenjivcima mogao bi biti baš ono što tražite. Nažalost, do ovog iskustva morat ćete potegnuti malo dalje.

Zoological Wildlife Conservation Center u Rainieru, Oregonu, odlučio je u svoju ponudu uvrstiti spavanje s ljenjivcima. Gosti koji se odluče na ovo jedinstveno iskustvo dobit će priliku promatrati ova spora bića u svom prirodnom stanju i upustiti se u interakciju s njima. Ipak, ne smiju ih uznemiravati dok spavaju. Dok ljenjivci koriste svoj dnevni odmor, isto mogu učiniti i posjetitelji.

Cijena ovog iskustva ipak nije toliko jeftina, pa će onaj tko se odluči na ovo morati biti dubljeg džepa ili štedjeti poprilično dugo. Par plaća 4000 kuna za noćenje, a od Centra dobiva šator, edukaciju s članom osoblja, majicu s natpisom "I slept with a sloth", susret s još jednim misterioznim bićem iz divljine (a vrsta ovisi o tome koje su trenutno životinje u centru) te mogućnost hranjenja ljenjivaca.

Zoological Wildlife Conservation Center inače se bavi spašavanjem rijetkih, osjetljivih i ugroženih divljih životinja, a vode ga isključivo volonteri.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju