New York, Los Angeles, Miami – ne postoji valjda netko tko nije čuo za ove gradove. No, zemlja koja broji više od 330 milijuna stanovnika je mnogo više, te obiluje i prirodnim ljepotama, za koje ljudi nisu uopće zaslužni. Ovo su samo neke od njih, pa ako se slučajno nađete u bespućima SAD – a i tražite nešto jedinstveno, topla je preporuka posjetiti neke od ovih sedam veličanstvenih!

Glass Beach (Staklena plaža), Kalifornija

U Fort Braggu se nalazi jedna od najposebnijih plaža u zemlji. Cijela je plaža prepuna "morskog" stakla koje se desetljećima formiralo od smeća bačenog duž obale. Zapravo je riječ o tri slične plaže a do sve tri se jednostavno može dopješačiti. Za ovu plažu vrijedi kako je nečije smeće, za nekog drugog – blago.

Staklena plaža Staklena plaža (Foto: Getty Images)

Jezero Salton Sea, Kalifornija

Ovo je plitko slano jezero nastalo nakon popuštanja sustava za navodnjavanje južno od Yume u Arizoni. Znanstvenici predviđaju da će porast u salinitetu jezera značajno smanjiti broj životinjskih i biljnih vrsta u okolici, ali posjetitelji zasad mogu uživati u predivnom pogledu i šetnji uz jezero. 

Okamenjene dine, Utah

Snow Canyon State Park puno je manje popularan nacionalni park od naprimjer Ziona ili slavnog Yellowstonea, tako da se u njemu u miru možete diviti okamenjenim pješčanim dinama koje ovom krajoliku daju zanimljivu sliku.

The Wave, Arizona

Ova se nevjerojatna šarena stijena nalazi u parku Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness i jedno je od najfotogeničnijih mjesta na ovoj listi. Mjesto je doista tajanstveno jer ga mogu posjetiti tek 64 osobe dnevno koje dozvolu dobivaju putem online lutrije. Mjesto je i teže dostupno te zahtjeva čak šest sati pješačenja.

Thorovo vrelo, Yachat, Oregon

Riječ je o urušenom krovu ogromne podzemne pećine i osjećaj kada gledate u tu „rupu bez dna“ ostajete fascinirani. U okolici se nalazi još mnoštvo nevjerojatnih prirodnih dragulja, ali Thorovo vrelo ipak je ispred konkurencije.

Bonneville slane visoravni Bonneville slane visoravni (Foto: Getty Images)

Bonneville slane visoravni, Tooele, Utah

Zapadno od Velikog slanog jezera nalaze se slane visoravni koje su nastale presušivanjem jezera Bonneville. Turisti mogu prošetati dolinom i uživati u pogledu na planine koje ih okružuju.

Skagit Valley, Washington

Proljeće je idealno vrijeme za posjet Washingtonu jer se tada održava festival tulipana i cijela se dolina oboji u predivne šarene cvjetne boje. Sigurno je samo kako ćete više puta pomisliti da niste u SAD – u, već u Nizozemskoj. A da ne biste nešto pomiješali, ova dolina tulipana nalazi se u državi Washington (ne gradu) koja je smještena na samom sjeverozapadu SAD – a.

Jeste li znali? Zašto se granice saveznih država SAD-a sastoje od mreže ravnih linja Michigan Utah Kip slobode - 3 +1 Washington

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju