Zdrave su za srce
Srčane bolesti glavni su uzrok smrti diljem svijeta. Vjerovali ili ne, samo jedna kruška dnevno može vas sačuvati od moždanog i srčanog udara. Radi se o tome da su kruške bogate vlaknima koja pomažu održavati srce zdravim, a također i snižavaju krvni tlak i razinu lošeg kolesterola.

Dobre za vaše oči
Zbog visoke razine antioksidansa i vitamina, kruške su među najboljim namirnicama koje njeguju i štite vaše oči. Neka istraživanja su pokazala kako unos krušaka znatno smanjuje rizik od senilne makularne degeneracije. Vidite li vi to!


Podižu energiju i pozitivno utječu na mozak
Polovica kruške sadrži 15 posto preporučenog dnevnog unosa bakra, minerala u tragovima koji pomaže održavati vaš živčani sustav zdravim, a povećava i mentalnu snagu. Kruške su sjajan izvor glukoze i fruktoze koje vam pomažu održati energiju tijekom cijelog dana. Tako da, ako ujutro radite nekakav smoothie, obavezno u njega dodajte i komad kruške.

Pomažu u kontroliranju dijabetesa

Kruške imaju nizak glikemijski indeks, te na taj način sprječavaju visok šećer u krvi i kontroliraju glukozu. Također, dobro će vam doći i za reguliranje težine. Niskokalorične su i bogate hranjivim tvarima koje ubrzavaju mršavljenje i ojačavaju imunitet.


Prevencija karcinoma – kruškama
Zbog visokog sadržaja vlakana, kruške pomažu u sprječavanju nastanka raznih tipova raka, uključujući i rak dojke i rak debelog crijeva. Bogate su antioksidansima koji štite stanice od slobodnih radikala. Kao dodatni bonus, sadrže hidroksicinaminsku kiselinu koja sprječava rak pluća i želuca.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju