Jedinstvene skulpture od slame u Art parku danas i sutra će stvarati magistar kiparstva iz Osijeka Nikola Faller i njegova udruga Slama.

U ova dva dana, Nikola će nas uvesti u land art, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Štoviše, djeluje inspirativno.

Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije.

Osim 30. i 31. kolovoza, kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku, koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju