Nakon što su u kolovozu Kinezi s ponosom predstavili najviši i najduži stakleni most na svijetu, sad su spremni za korak dalje, pa se spremaju napraviti još jedan, koji neće biti ništa manje strašan!

Novi stakleni most, koji će se graditi u planinama Zhangjiajie, povezivat će dva planinska vrha, a stajat će nešto više od 4 milijuna funti. Most će se zapravo raditi na dvije razine, pa možemo reći da je riječ o dva mosta.

Prva razina bit će izgrađena od nehrđajućeg čelika i to na način da ima efekt zrcala. Pod po kojem će sretnici gaziti napravit će se od crnog kamena, koje se, čim je smoči, također ponaša kao zrcalo.

Ovaj drugi nivo, "nevidljivi", imat će pod napravljen od stakla, tako da će vam se činiti kako prelazeći ga zapravo lebdite zrakom. On će se nalaziti ispod "normalnog" mosta. 

Dobra je ideja što se most radi na dva nivoa, pa će svi oni koji umiru od straha na pomisao o šetnji po nevidljivom mostu, moći izabrati i sasvim normalan most.

Naravno, s obzirom da se prozirni most planira prvenstveno kao turistička atrakcija, u blizini će se nalaziti i nekoliko kafića, ali i apartmana.

Kako bi to trebalo izgledati, pogledajte u videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju