Moram priznati da volim viceve koji kombiniraju Sloveniju, Slovence i veličinu, no ja općenito volim viceve, kako na svoj tako i na tuđi račun. Ali, ipak treba Sloveniji priznati jedno, a to je činjenica da su, unatoč svojoj veličini i ograničenim resursima, učinili jako puno što se tiče turističke ponude te da se, sa svojih nekoliko glavnih atrakcija, nalaze jako visoko na popisu turističkih destinacija u Europi.

Iako je slovenska obala relativno kratka, turizam cvate na sve strane, a za hotele na obali teško da bi se moglo reći da zjape prazni. No ipak većina slovenske turističke ponude bazirana je na kontinentalnom turizmu, a dragulj u kruni zasigurno je jezero Bled.

Jezero Bled

Ako bi postojao popis onoga što turiste zanima, a bazirano je na čistoj estetici, na njemu bi se zasigurno nalazilo veliko plavo jezero, idilični otok, ikonska crkva i dominantni dvorac na brdu iznad jezera. Bled ima sve od navedenog s dodatnim bonusom da crkva stoji ponosna na sredini otoka. Ovo je jedna od najpopularnijih destinacija u Sloveniji, i to s dobrim razlogom.

Jedno od najupečatljivijih alpskih odmarališta nudi nešto za svakog posjetitelja, bili oni stariji, mlađi, u potrazi za aktivnim odmorom ili oni željni opuštanja. Važno je napomenuti da se na ovom jezeru nalazi jedini slovenski otok, mali raj kojim dominira spomenuta simpatična crkvica.

Do otoka se jedino može doći brodom, a legenda kaže da ako se vozite u tišini još možete čuti zvono koje je potopljeno usred jezera. Cijelu legendu će vam drage volje ispričati u idiličnom hotelu Ribno.

Hotel Ribno je jedan od upečatljivijih hotela kraj bledskog jezera. Sam hotel nalazi se u istoimenom selu, a njegov položaj na rubu borove šume oduševljava sve posjetitelje, posebice one koji čeznu za mirnim opuštanjem u bliskom kontaktu s prirodom. No ako ste zainteresirani za malo aktivniji odmor nikako nemojte bježati jer će vam u hotelu drage volje organizirati šetnje, biciklističku turu, rafting, planinarenje, jahanje, golf pa čak i ribolov.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju