RECEPT: Polpete od sardina
Sastojci:
1 konzerva (115 g) Eva sardina u biljnom ulju
3 žlice oštrog brašna
2 žlice krušnih mrvica (uz dodatno za valjanje polpeta)
1 žličica slatke paprike
½ žličice kima
1 žlica peršina
2 jaja
šnita kruha nakidana na komadiće
Polpete od sardina s kimom i slatkom paprikom (Foto: Sandro Sklepić)
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u zdjeli. Kada dobijete jednoliku masu, oblikujte je u kuglice veličine oraha. Kuglice uvaljajte u krušne mrvice i zatim ih pecite na vrućem ulju nekoliko minuta sa svake strane.
U našem videu pogledajte kako se pripremaju ova tri neobična doručka:
RECEPT: Fisherman's eggs
Sastojci:
1 konzerva (115 g) Eva sardina u biljnom ulju
1 mladi luk
½ režnja češnjaka
1 žličica peršina
3 jaja
Fisherman's eggs - doručak ribara držat će vas sitima do večere (Foto: Sandro Sklepić)
Priprema:
Dinstajte luk i češnjak sa sardinama i peršinom. Sardine pravilno rasporedite po tavi, a zatim na njih razbijte tri jaja i stavite u pećnicu na 200 °C i pecite 10-ak minuta. Izvadite van i pustite da se ohladi, a zatim dodajte papar i ukrasite vlascem.
RECEPT: Tost sa sardinama, ananasom i čipsom
Iako nam se ovo činilo kao neobična kombinaciju koju isprva nitko nije želio probati, nakon hrabrog kolege, svi su se složili da je ovo pobjednički doručak.
Sastojci:
1 konzerva (115 g) Eva sardina u biljnom ulju
1 žličica majoneze
1 žličica marmelade od limuna
2 kriške ananasa
šaka čipsa
Tost sa sardinama, ananasom i čipsom (Foto: Sandro Sklepić)
Priprema:
Na tost namažite majonezu, marmeladu od limuna, pospite komadićima čipsa, stavite na kockice narezan ananas i sardinu. Tost stavite u toster i pecite do zlatne boje.