U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak


Čips od krumpira vrlo je lako napraviti kod kuće. Za pripremu vam je potreban tek svjež krumpir, sol i biljno ulje. No, ako preferirate kompleksnije grickalice - u izradu uključite i komad parmezana, češnjak u prahu, čili i slične delikatese! Mljac... 

1. Narežite krumpir na tanke ploške ručno ili uz pomoć ribeža. Što su kriške tanje, to će konačni proizvod biti hrskaviji.

2. Položite tanke kriške na papir za pečenje, lagano ih namažite uljem i začinite omiljenim začinima. Za nanošenje ulja najbolje bi bilo koristiti kuhinjski kist.

3. Za izradu domaćeg čipsa možete koristiti slatki krumpir, različite vrste ulja, poput primjerice onog od kikirikija ili palminog, komadiće sira, luka, ili nekog drugog povrća.

4. Brzinu pečenja jamči vam mikrovalna pećnica. Položite papir s krumpirom u mikrovalnu pećnicu na pet minuta i uživajte u slanoj hrskavoj delikatesi

U videu pogledajte kako možete napraviti domaći čips od krumpira u samo pet minuta.