Blagdani u Brazilu odlična su prilika za darivanje. 'Amigo secreto' ili tajni prijatelj najpoznatiji je običaj koji uključuje kupovinu poklona samo jednoj osobi (čije se ime prethodno izvlači iz vrećice s papirićima) i primopredaju točno na Božić. To je samo jedan od običaja koji su iza sebe ostavili kuharski bračni par Donazzolo iz restorana Rodizio do Brasil.

Uvijek s osmijehom na licu kažu da im najviše fali sunce za koje tvrde da je razlog stalne radosti kojom Brazilci pršte. Taj veseli pristup životu primijetili su i kod Hrvata koji žive uz obalu kad su ju prije dvije godine cijelu proputovali.

Marcelo je glavni chef u restoranu Rodizio do Brasil i čovjek zaslužan za njihov specijalitet - meso pečeno na posebnom churrasco žaru koje se topi u ustima i glavni je adut blagdanskog jelovnika Rodizio do Brasila.

Tipična blagdanska večera u Brazilu obično uključuje cijelu puricu ili pile punjeno farofom (prženim brašnom korijena manioke), sušenim voćem, jabukama i slaninom. Kao prilog obično se jede riža s povrćem i salata od krumpira i majoneze. Na stolu se može naći salata od piletine, graška, naribane mrkve, kukuruza, grožđica i majoneze, ali i pečene banane u smjesi od piva, brašna, šećera, cimeta i praška za pecivo

Ono što večeru u Brazilu čini posebnom jest činjenica da svatko sa bogatog buffet stola uzima hranu po želji, a obično se jede na otvorenom s obzirom da je tijekom božićnih blagdana u Brazilu ljeto.

U zagrebačkom restoranu Rodizio do Brasil odlučili su neke od tih tipičnih delicija pripremiti za svoje goste u Zagrebu. Blagdanski jelovnik uključuje prepoznatljivi rodizio – meso pečeno i posluženo na sabljama koje se za jednu fiksnu cijenu konzumira u neograničenim količinama, te izdašan buffet bar sa brojnim salatama, jakobovim kapicama, jastogom, lososom i kavijarom s avokadom – baš kao u Brazilu.

Kao šećer na kraju tu su kolači Brigadeiro, te ananas pečen na žaru, nakon čega se preporučuje popiti caipirinhu. Feliz Natal!