Ovaj labirint prostire se na čak 7 hektara površine i pravo je umjetičko djelo. Izgrađen je oko kuće u kojoj se nalazi izložbeni prostor i galerija, kao i privatna rezidencija vlasnika labirinta.

Na prvu loptu baš i ne izgleda pretjerano teško izaći iz labirinta, no kako vrijeme prolazi vidjeti ćete da i nije baš lako. Labirint ima jako malo točaka prema kojima se možete orijentirati tako da je potrebno zaista puno truda za bijeg.

Najveći problem s kojim se vlasnik susreo je što postoji velika opasnost ako se, ne daj bože, nešto loše dogodi u glavnoj zgradi. Zamislite, stotine ljudi trči kroz labirint i nemaju nikakve ideje kako izaći! No, ako zanemarimo tu igru slučaja, labirint doista pruža zabavu za sve uzraste - kao igra lova na blago koje je skriveno ispod središnje piramide.

Labirint će za posjetitelje otvoren biti samo tijekom svibnja i lipnja. Cijeli projekt je koštao oko 10 milijuna eura, tako da je 15 eura za posjet - sitnica. Svakako preporučamo posjet ovom blagu u Fontanellatu pored Parme. Taman i sirni shopping stignete obaviti...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju