Uberlingen, Njemačka

Grad se nalazi na jezeru Constance u južnom dijelu Njemačke i poznat je kao drugi dom za one opsjednute zdravim načinom života i tjelovježbom. U jednom trenutku postao je toliko popularan da su gradske vlasti morale uvesti porez na drugu kuću kako bi spriječile masovnu izgradnju. U okolici grada nalazi se 268 kilometara biciklističkih staza.

Jezero Arrowhead, Kalifornija, SAD

Ovaj sićušni grad u planinama San Bernardina često se koristio kao scena za snimanje filmova. No uz činjenicu što je dom Zekoslavu Mrkvi, u ovom gradu svoje vikendice podignuli su Bugsy Siegel, Michael Jackson, John Candy i mnogi drugi.Lugano, Švicarska

Ovaj maleni grad nalazi se u talijanskom govornom području Švicarske i popularan je po tome što su svoj drugi dom ovdje našli mnogi europski sportaši, dok je britanski glazbenik Robert Palmer postao ovisan o ovom gradu te se stalno nastanio ovdje.

Vichuquen, Čile

Jezero Vichuquen u središnjem dijelu Čilea postalo je vikend odmorište mnogim čileanskim političarima, zabavljačima i poslovnjacima. Zbog detalja da se jezero nalazi na svega 18 metara nadmorske visine - voda je iznenađujuće topla.

Queenstown, Novi Zeland

Na ovom jezeru snimalo se mnogo scena iz Gospodara prstenova, ali unatoč tome nije se pretvorilo u turistički gužvanac. Stoga ovdje svoje kuće imaju glavne face Levisa, Adobea i mnogih drugih renomiranih tvrtki.Como, Italija

Ni jedan popis luksuznih jezera ne može biti potpun bez jezera Como u Italiji, poznatijeg kao 'ono jezero gdje se odmara George Clooney'. No, puno prije njega svoje kuće ovdje su izgradili mnogi europski plemići i bogataši te zauzeli najbolja mjesta uz obalu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju