Sardinija je smještena otprilike u sredini Sredozemnog mora. Po veličini je drugi otok u Italiji i u Sredozemnom moru, a ima gotovo jednu trećinu stanovništva Hrvatske. Zanimljivo je to što je bliže Tunisu nego Italiji, a u njegovu ljepotu ćemo vas sad probati uvjeriti...

1. Predivne plaže
- Pijesak, tirkizno more i duga obala, ipak smo na otoku, dovoljni su razlozi sami po sebi!

2. Brojni vodeni sportovi
- Na Sardiniji aktivnosti ne manjka. kako onih koje vas drže čvrsto na zemlji, ali ni onih koji vas dižu u nebo. Kite surf, zašto ne!


3. Slikopisna sela i predivni gradovi
- Nije Sardinija samo priroda i plaže. Gradovi obiluju predivnim malim selima i gradovima, a vjrojatno najljepši među njima je Alghero.

4. Arheološka nalazišta
- Od Etrušćana preko Feničana pa sve do Rimljana. Sardinija ima burnu povijest koja se najbolje može upoznati kroz brojna arheološka nalazišta.

5. Priroda, hiking i planinarenje
- 14% površine teritorija je iznad 300 m nadmorske visine, na brežuljksti dio otpada 68%, a na ravnice 18%. Idealno za boravak na otvorenome.


6. Gledanje ptica
- Ako volite ovaj novi fenomen - gledanje ptica, tada ste na pravom mjestu. Jeste li znali da popularni plamenci žive upravo na Sardiniji?

7. Glazba na svakom koraku
- Svaki put kad izađete iz hotela imat ćete prilike čuti neke nove umjetnike koji uličnu glazbu dižu na neke druge razine. I naravno - nema loše hrane! Sve je zakon, a svakako probajte jela s tjesteninom, fregola con arsalle, cous cous...


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju