10. Garmisch-Partenkirchen, Njemačka
Ova dva sela smjestila su se na oko 3000 metara nadmorske visine na planini Zugspitze. Povijest ovih naselja seže u daleku povijest još iz doba Rimljana, a povezale su ih Zimske Olimpijske Igre.

9. Selo Danba, Tibet
Ovo je selo jedino dostupno pješice ili na leđima konja ili magarca. Nalazi se usred Himalaje, a izgrađeno je kao podrška jednom od brojnih okolnih samostana.

8. Reine, Norveška
Ovo malo ribarsko mjesto nalazi se na predivnom arktičkom otoku Moskenesoya. Broji tek 329 stanovnika, a svojedobno je bilo proglašeno najljepšim selom Norveške.

7. Gasadalur, Farski otoci
Farski otoci su sami po sebi daleki i nepoznati, no ako se ipak odlučite posjetiti ovo blago Danske, znajte kako u ovom selu živi tek 18 stanovnika. Ali, taj slap...

6. Colmar, Francuska
Ako ste uvijek htjeli posjetiti Francusku i pri tome uživati u bogatim okusima dobrih vina, ovo je mjesto za vas. Grad je utemeljen davne 1200. godine, a zbog mostova i bogatstva vode nosi nadimak "Mala Venecija".

5. Bled, Slovenija
U ovom ste susjednom biseru vrlo vjerojatno bili, no ako niste - vrijeme je da odete. Predivna priroda, lijepo jezero, sadržaji i bogata povijest samo su neki od razloga zašto posjetiti Bled.

4. Hallstatt, Austrija
Ovo mjesto je toliko lijepo da je jedan kineski biznismen napravio njegovu repliku u Kini! Ovo je jedno od najstarijih naselja u Austriji, koje postoji već 7000 godina!

3. Bibury, Engleska

Jeste li gledali film Stardust? Ako jeste, Bibury je ono selo, za koje ste rekli: "Želim ovdje živjeti!".


2. Goreme, Turska
Goreme je zapravo muzej na otvorenome u kojem ćete pronaći brojne kuće, samostane i crkve uklesane u stijenama. Tu se nalazi i podzemni grad uklesen čak 6 katova ispod površine. Nešto predivno.

1. Pučišća, Brač
Jeste li čuli za Brački kamen? Upravo su Pučišća mjesto u kojem se proizvodi najkvalitetniji građevinski kamen na svijetu. Čak i predsjednik Obama uživa u ljepoti ovog kamena u svojoj Bijeloj kući.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju