Sastojci za pileću juhu:
1 pile oko 1 kilograma
4 velike mrkve
4 stapke celera
1 veliki luk
voda
sol i papar po želji
svježi peršin

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Juha Hrana i piće Proteinska juha: Idealno jelo za petak, gotovo u 30 minuta

Priprema:
1. U veliki lonac stavite cijelo pile i lonac ispunite hladnom vodom do samog ruba.

2. U lonac stavite polovice očišćene mrkve, luka i celera.

3. Na umjerenoj vatri kuhajte sve zajedno dok se piletina ne skuha, odnosno dok se meso ne počne odvajati od kosti. Za to bi vam trebalo biti dosta oko 2 i pol sata.

4. Tijekom kuhanja žlicom pokupite višak pileće masnoće s vrha lonca.

5. Piletinu i povrće izvadite iz juhe, a juhu procijedite kroz gazu.

6. Meso odvojite od kosti i natrgajte, a povrće nasjeckajte na sitne komade.

7. Sve vratite u juhu, posolite i popaprite po želji, dodajte nasjeckani peršin te poslužite toplo. Dobar tek!