Sastojci za pileću juhu:
1 pile oko 1 kilograma
4 velike mrkve
4 stapke celera
1 veliki luk
voda
sol i papar po želji
svježi peršin
Priprema:
1. U veliki lonac stavite cijelo pile i lonac ispunite hladnom vodom do samog ruba.
2. U lonac stavite polovice očišćene mrkve, luka i celera.
3. Na umjerenoj vatri kuhajte sve zajedno dok se piletina ne skuha, odnosno dok se meso ne počne odvajati od kosti. Za to bi vam trebalo biti dosta oko 2 i pol sata.
4. Tijekom kuhanja žlicom pokupite višak pileće masnoće s vrha lonca.
5. Piletinu i povrće izvadite iz juhe, a juhu procijedite kroz gazu.
6. Meso odvojite od kosti i natrgajte, a povrće nasjeckajte na sitne komade.
7. Sve vratite u juhu, posolite i popaprite po želji, dodajte nasjeckani peršin te poslužite toplo. Dobar tek!