Torterie Macaron slastice predstavljene su u novom konceptu koji je otvoren u modernom urbanom naselju na Vrbanima, na velikoj terasi Point Shopping centra. Inspiracija za uređenje bila je tradicionalna francuska slastičarna - pâtisserie koja spaja klasične elemente s pastelnim bojama interijera. Nove Torterie Macaron donijele su živost na drugi kat shopping centra, te u cijelo naselje, a prostorom dominira velika terasa puna zelenila.

 

"Cvijeće se biralo bojama samih macarona, tako da je lajtmotiv ovog prostora radost koja te obuzme samim ulaskom i pogledom na to šarenilo okusa i mirisa“, naglašavaju iz studija Arhitektri, koji su uređivali i ostale slastičarne.

Više od izgleda, goste privlače ručno rađeni macaronsi i premium sladoled od pistacija koji je oduševio na otvorenju.

Glumica Ana Begić Tahiri okušala se u ulozi domaćice. Slatki zadatak nije joj teško pao, pa je predstavila bloggere koji su sudjelovali u food styling radionici s temom stiliziranja torti - Leda Bosnić, Matea Halilović i Darko Kontin napravili su prava mala remek-djela nadahnuta cvijećem, voćem, začinima...

Matea Halilović Matea Halilović (Foto: PR)

Leda Bosnić, autorica bloga Ledaboss, prepoznatljiva je po svojim pastelinim tonovima, a obožava šarene slastice koje redovito objavljuje na svojim profilima. Darko Kontin, autor bloga Darkova Web Kuharica, veliki je zaljubljenik u kuhanje tako da stalno isprobava neka nova jela kojima pokušava dati neki novi twist. Obožava tortu od sira, te sve lagane kremaste deserte – s njim se slaže i blogerica Matea Halilović (autorica bloga Little things by Matea) koja obožava macaronse i sladoled.

> Hit-mjesto u Splitu gdje se ide na plavu limunadu, domaći ledeni čaj ili milkshake

"S Torterie Macaron sladoledom od pistacija se gotovo ništa ne može mjeriti!“, kaže Matea. Uz brojne slastice, svi gosti su mogli uživati u pjenušavom ljetnom ovježenju iz vinarije Istenič. Tako su se po prvi puta u Torterie Macaron ponudi našli pjenušci Desiree i Barbara koji svojim voćnim aromama savršeno nadopunjavaju ručno rađene macaronse.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju