Jednu od omiljenih beogradskih slastičarnica pronaći ćete u Zemunu, gdje se osvježenje traži u ledenim kuglicama s okusom ajvara, rakije, vina i kačkavalja.

Poslastičarnica sa stavom postala je kultno mjesto u Beogradu, i to ne samo zbog neobičnih okusa nego i zbog vlasnika Veroljuba Šabića, koji uživa u svojem poslu, a najveća su mu inspiracija tradicionalni sastojci.

Među neobičnim okusima koje priprema su i kamilica, za koju mnogi kažu da je nikad prije nisu kušali, zatim lavanda, suha šljiva, mušmula, oskoruša, trnina, drijenak, bijelo vino (tamjanika), ali pronaći ćete i lješnjak, mak, kvalitetnu vaniliju, pistacije i plazmu.

Veroljubova je deviza da se od svega jestivog može napraviti i sladoled, ali umjesto okusa kao što su mango i papaja njegova su egzotika ajvar, rakija šljivovica i pirotski kačkavalj, koji također imaju svoje kupce. Pitate li se kakav okus ima sladoled od ajvara, najbolje je da prosudite sami, a oni koji su ga kušali kažu da je u istom lizu i sladak i slan.

U Poslastičarnici možete i kušati sladoled prije nego što ga naručite pa ako sumnjate u kombinaciju patlidžana i paprike, to možete i učiniti.

Također, ondje ćete pronaći i sladoled za pse koji ne sadrži šećer. 
Cijena kuglice je 200 dinara ili oko 1,70 eura. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju