Sastojci:
200 grama krumpira
2 jaja
2 žlice mlijeka
½ čajne žličice soli
200 grama krušnih mrvica
biljno ulje za prženje

Priprema:

1. Krumpire ogulite i narežite na kriške debljine do 1 centimetara.

2. Pomiješajte jaje, mlijeko i sol u jednoj zdjeli.

3. U dubljem loncu ili tavi zagrijte biljno ulje.

4. Sirove krumpire umočite u krušne mrvice, smjesu na bazi jaja, pa ponovo u krušne mrvice.

5. Tako pripremljene krumpire stavite peći u vruće ulje.

Pecite dok krumpiri ne dobiju zlatno-smeđu boju, i dok se ne termički ne obrade do kraja. Za to će vam biti potrebno nekoliko minuta. Zapamtite, nitko ne želi jesti sirove krumpire.

6. Ispečene krumpire stavite na papir za pečenje da upiju višak masnoće. Poslužite ih tople. Dobar tek!

Savjet plus:

U smjesu za pohanje možete staviti i začinsko bilje po želji, poput timijana ili ružmarina.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju