Let iz Manchestera za New York pretvorio se u let iz pakla za jednu putnicu koja je veganka. Prema vlastitim riječima, osjetila se „poniženom i uznemirenom“ kad je shvatila da na letu nema – veganskog menija.

Trilby Harrison (54) na kraju se morala zadovoljiti čipsom i kikirikijem, što je bila jedina hrana koju je dobila na sedam sati dugom letu. Glavni je problem bio što je Trilby kupivši kartu izabrala i veganski menu, za koji je nadoplatila 5 funti, međutim kad je visoko iznad oblaka počelo posluživanje obroka, ispostavilo se da menija jednostavno – nema.

„Morala sam se osloniti na ljubaznost kabinskog osoblja koji su za mene nabavili kikiriki i čips, ali sam se na kraju osjećala bolesno i dehidrirano s obzirom na količinu soli koje sam unijela u organizam“, prepričava svoje neugodno iskustvo Trilby.

„Cijelo iskustvo bilo je uznemirujuće i ponižavajuće. Nadam se da drugi avioprijevoznici paze na ovo jer ne bih htjela da se ovo dogodi nekom drugom veganu“, nastavlja.

Čini se da krivnja u ovom slučaju ipak nije na avioprijevozniku, već o stranici za bukiranje Gotogate. Naime, Trilby je preko njih rezervirala let, ali i jelovnik, a čini se da iz Gotogatea nisu proslijedili tu informaciju avioprijevozniku. Ovo nije prvi put da se Gotogate našao u aferi jer su se već nezadovoljni korisnici javljali i ranije.

Također, javili su se i iz udruge „Vegan Society“, jasno naznačivši i rekavši da se prava vegana moraju poštivati kao i sva ostala prava. Posebno su istaknuli i kako je veganstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu posljednjih godina u porastu, pa se vjeruje da će se itekako ubuduće paziti da na letovima postoje – veganski meniji.

10 najsmrtonosnijih namirnica na svijetu!

10 uobičajenih namirnica u kuhinjama diljem svijeta koje mogu prouzročiti teško trovanje ili čak fatalne posljedice Rabarbara Ackee Manioka +3 Žaba

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju