Kada se temperature danima ne spuštaju ispod 30, a ni noći nisu najhladnije, zaista je potrebno potražiti osvježenje barem jedan dan u tjednu. Želite li usput napraviti mini putovanje, susjedna Mađarska i njezine toplice mogle bi biti idealno rješenje. Ove osvježavajuće destinacije nalaze se na manje od sat vremena vožnje od granice.

Toplice Zalakaroš


Sat i pol vožnje od Zagreba uvest će vas u svijet vodenih užitaka za velike i male. Sveukupno 20-ak bazena, pola na otvorenom, a pola u unutrašnjosti. Osim mnoštva zabavnih sadržaja, pronaći ćete wellness i spa ponudu, koja će vas, uz ljekovitu termalnu vodu, opustiti i pogodno djelovati na vaše zdravlje. Ulaznicu za odrasle platit ćete 3200 forinti, što je oko 10 eura. Ulaznica za djecu je dosta jeftinija i iznosi 650 forinti, što je oko 15 kn, a za studente 2200 forinti (50 kuna).


Terme Lenti


U Termama Lenti, koje su od Zagreba udaljene malo manje od 2 sata vožnje autom, možete također pronaći svakakve sadržaje. Ponudu koja će zabaviti vaše najmlađe, mogućnost raznoraznih beauty, wellness i spa tretmana. Posebna je zanimljivost Energetski park Sv. Jurja (St. George Energypark) koji je namijenjen svima onima u potrazi za obnovom tijela i duha, za harmonijom. Na njihovoj stranici možete vidjeti razne zabavne i primamljive pakete.


Terme Letenye


4 bazena na otvorenom u Termamam Letenye bit će vam dovoljno da se osvježite kada to bude najpotrebnije. Na 3 hektra zelene površine možete odmarati u hladovini starih stabala, a toplice rade samo u ljetnom periodu. Tamo ćete stići za malo više od sat vremena iz Zagreba, a možete i kampirati u obližnjem kampu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju