Galerija Mundoaka - 7 2 Mundoaka - 6 2 Mundoaka 2 Mundoaka 2

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

 

„Dragi svi. Promjena je preduvjet za razvoj. Tako sam i ja odlučio, nakon gotovo 4 i pol godine, privesti kraju svoj boravak u restoranu Mundoaka. Puno sam dao, još više dobio i na tome sam neizmjerno zahvalan. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su sa mnom dijelili krv, znoj i suze u kuhinji i servisu. Isto tako mnogobrojnim, dragim gostima bez kojih nema ni nas kuhara.

Vidimo se opet, nekad, u nekoj novoj kuharskoj priči, hvala!“, objavio je Palfi na svojoj Facebook stranici i iznenadio brojne poznanike, pratitelje i obožavatelje koji su mu se zahvalili na lijepim trenucima te finoj hrani, a neki su zažalili što nisu češće dolazili u čakovečku Mundoaku.

Mundoaka Mundoaka (Foto: NB)

Dok se Mundoaka u Zagrebu opredijelila za street food koncept prostorom i jelovnikom, u Čakovcu se moglo okusiti i vidjeti nešto kompletno drukčije - ozbiljniji komadi mesa koje prate prilozi od domaćih namirnica. Možda je razlog tome što čakovečki chef Marko Palfi još od Prasca, koji je svojedobno bio jedan od najboljih zagrebačkih bistroa gdje god krene, nosi sa sobom koncept hrane sa srcem i dušom.

> Besplatni ručak u Čakovcu: 3 poznata chefa kuhaju na festivalu alternative

U njegovim je tanjurima posve jasno da voli ono što kuha i kuha ono što voli, a kako i sam kaže - jedna od definicija užitka za njega su puterasti teleći obrazi, glatki pire s hrenom i svilenkastim sokom od pečenja, a ne treba zaboraviti ni glazirane mrkvice…

Više o Marku Palfiju možete pročitati ovdje.