Tehnologija nam olakšava svaki aspekt života pa nas tako uspješno služi i na putovanjima. Klasične karte i planovi gradova pale su u zaborav i većina nas sve potrebne informacije može dobiti preko mobitela. Međutim, što kada tehnologija zakaže, kada nemate internetsku vezu, signal ili baterije na mobitelu?

Tako je razmišljao i mađarski student dizajna Dénes Sátor, koji je osmislio revolucionarnu kartu koja se ujedno može koristiti kao loptica za smanjivanje stresa.



Njegova EggMap je diskretna, lagana, vodootporna i praktična i s njom sigurno nećete privlačiti neželjene poglede i izgledati kao tipičan turist. To je zapravo jajoliki, šareni balon koji kad ga stisnete 'zumira' ulicu u kojoj se nalazite i postaje prava karta, a ako vas zabrinjava funkcionalnost ove karte, morate priznati da bi barem bila odličan suvenir.



Za sada se na EggMap-u našla samo Budimpešta, ali Dénes planira izraditi karte i za ostale gradove. Stoga ako vam se sviđa koncept, podržite ideju i na službenoj Facebook stranici te pratite kada će kreativni Dénes Sátor 'snijeti' jaje vaše sljedeće destinacije. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju