Galerija Boutique - 2 3 Boutique - 1 3 Burgeri 3 Profiterole 3

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

U zagrebačkoj Dubravi otvorio se restoran i lounge bar Boutique koji već na prvi pogled plijeni pozornost, i izgledom interijera – i fuzijom različitih kuhinja koje se ogledaju na jelovniku.

Zanimljivi detalji poput starinskoga klavira, zelenila koje visi sa stropa, raskošnih lustera i brojnih žarulja koje osvjetljavaju crno-bijele pločice igra su za oči, a za predstavu na tanjuru brine se francuski chef Arnaud Carrel.

Rođeni Parižanin odrastao je na jugozapadu Francuske, a znanje je prikupljao u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Usavršio je mediteransku kuhinju da bi otišao kuhati na Ibizu, iz koje je nakon godina rada stigao u Hrvatsku.

Profiterole Profiterole (Foto: Boutique)

Boutique nije francuski restoran, nego spoj raznih utjecaja sa svih strana svijeta, a cijene jela su po bistroovskim cijenama. Među popularnijim jelima chefa Arnauda je yakitori losos s povrćem iz woka i rižom. Yakitori označava način pripreme na roštilju, a rezultat je fino zapečena korica. Često se naručuju i pileća prsa u limunu, kao i odresci te sporo pečena rebarca.

Burgeri Burgeri (Foto: Boutique)

Želite li kušati ipak nešto francusko, tu je juha od luka poslužena s tostom ili toplo-hladne profiterole s vrućom čokoladom i sladoledom od vanilije.

Cijene glavnih jela se kreću od 75 do 150 kuna te nešto jeftinijih pizza i burgera za pedesetak kuna.

Stara Sava Hrana i piće Gdje pojesti dobre pržene lignje u Zagrebu?