Stranica European Best Destinations još jednom se pokazala kao najbolji promotor Hrvatske u svijetu. Nakon što je Zagreb proglašen najboljom adventskom, a Zadar najljepšom europskom destinacijom, još jedan hrvatski biser uvršten je vrh popisa, i to najljepših europskih plaža.

Proglašenje Stinive najljepšom europskom plažom predstavlja dodatno veliko priznanje za hrvatski turizam.

Ovaj se izbor vrši svake godine na način da stručni žiri portala kreira popis s gotovo 300 najboljih i najljepših europskih plaža. Zatim više od 10 tisuća turista (putnika) svojim glasovima odabire najbolje plaže. Ove godine je upravo hrvatska plaža osvojila najviše glasova i zauzela sam vrh popisa 15 najljepših plaža u Europi. Naime, Stinivu je na popis top 15 europskih plaža uvrstilo čak 88 posto ispitanika, dok je njih 66 posto hrvatsku plažu stavilo na prvo mjesto.

Novim priznanjem koje je stiglo od čitatelja portala "European Best Destinations" oduševljen je i Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda HTZ-a. "Kao direktora Hrvatske turističke zajednice, ali i kao običnog građanina, izuzetno me vesele međunarodna priznanja i nagrade koje su rezultat izbora onih pojedinaca koji vole putovanja i turizam općenito. Upravo su oni najveće mjerilo kvalitete i uspješnosti pojedine destinacije. Siguran sam kako su osvojene nagrade dovoljno jak pokazatelj prepoznatljivosti Hrvatske kao kvalitetne turističke destinacije među europskim turistima", rekao je direktor Ivičić, pritom uputivši iskrene čestitke Visu.

Plaža Stiniva je opisana kao idilično mjesto za kupanje u kristalno čistom moru koje zauvijek ostaje u sjećanju. Također je naglašeno kako je plaža dobro prometno povezana te kako je, zbog količine prirodne hladovine, pogodna i za obitelji s malom djecom. Podsjetimo, portal "European Best Destinations" je europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a ujedno nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Osim hrvatskog aduta zastupljene su još Grčka, Portugal, Francuska, Španjolska, Italija i Albanija, a cijeli popis možete pogledati ovdje

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju