Sastojci za Schwarzwald muffine: 

3 velika jaja
50 g maslaca
60 g mljevenih badema
15 g krušnih mrvica
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g brašna
1,5 žlica kakaa
Žličica praška za pecivo
vrhnje za šlag
kompot od višanja
čokolada za kuhanje

Priprema: 

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara

1. Pomiješajte mljevene bademe, brašno, prašak za pecivo, krušne mrvice i kakao.

2. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšali maslac i suhe sastojke miksajući

3. Bjelanjke istucite u snijeg pa polako dodajte u smjesu koju stavite u kalupe za muffine obložene košaricama.

4. Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz tijesta.

5. Kompot zagrijte i kuhajte dok se ne reducira.

6. Prepolovite svaki muffin pa ga poprskajte likerom od višanja. Nadjenite ga tučenim vrhnjem, ribanom čokoladom i kompotom.