Sastojci za Schwarzwald muffine: 

3 velika jaja
50 g maslaca
60 g mljevenih badema
15 g krušnih mrvica
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g brašna
1,5 žlica kakaa
Žličica praška za pecivo
vrhnje za šlag
kompot od višanja
čokolada za kuhanje

Priprema: 

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena

1. Pomiješajte mljevene bademe, brašno, prašak za pecivo, krušne mrvice i kakao.

2. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšali maslac i suhe sastojke miksajući

3. Bjelanjke istucite u snijeg pa polako dodajte u smjesu koju stavite u kalupe za muffine obložene košaricama.

4. Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz tijesta.

5. Kompot zagrijte i kuhajte dok se ne reducira.

6. Prepolovite svaki muffin pa ga poprskajte likerom od višanja. Nadjenite ga tučenim vrhnjem, ribanom čokoladom i kompotom.