Uz dodatak vina, piva, omiljenog likera ili rakije klasična topla čokolada lako se pretvara u kremasti vrući koktel. Pojačati ju možete i začinima koji će vas zagrijati, poput čilija, đumbira i papra, a finu aromu pružit će i kurkuma, muškatni orašćić, zvjezdasti anis ili cimet. Za potpuni dojam dodatno je ukrasite šlagom, mrvljenim keksima, čokoladnim mrvicama te šećerom u prahu.

Viski čokolada
Pomiješajte kakao, kockice čokolade, čili pa zagrijte i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte viski i poslužite.

Vruća čokolada - 1 Vruća čokolada - 1 (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Meksiko u šalici 
Zagrijte mlijeko s kakaom, šećerom, cimetom i muškatnim oraščićem pa maknite s vatre i dodajte liker od kave ili Kahluu. Ukrasite šlagom, sljezovim kolačićima i mrvljenom karamelom.

Vrući đumbir
Izmiksajte đumbir s dvije žlice tamnog piva pa procijedite i dodajte žličicu jestivog škroba. Rastopite čokoladu s vrhnjem za šlag i mlijekom pa umiješajte đumbir i pivo. Kuhajte na laganoj vatri i poslužite sa šlagom. Pospite ga čokoladnim mrvicama i naribanim đumbirom.

Albino čokolada
Pomiješajte vrhnje za šlag i mlijeko pa ubacite kockice bijele čokolade, kurkumu i cimet. Dodajte malo slatkog bijelog vina i kuhajte par minuta. Poslužite sa sljezovim kolačićima.

Vruća čokolada - 3 Vruća čokolada - 3 (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Šumska vila
Izmiksajte šumsko voće i protisnite ga kroz sito pa zagrijte s tamnom čokoladom i čilijem. Dodajte i nekoliko žlica Baileysa pa ulijte u šalice. Piškote umočite u rastopljenu čokoladu i posipajte čokoladnim mrvicama.

Lješnjak i čokolada
Zagrijte mlijeko pa ubacite namaz od lješnjaka i čokolade pa kad se počne rastapati ubacite štapić cimeta. Dodajte i pokoju žlicu likera od čokolade ili badema.

> Pijana vruća čokolada: Recept za napitak koji grije bolje od centralnog grijanja

Tropi na slamku
Pomiješajte žlicu instant-pudinga od čokolade s kakaom pa rastopite u mlijeku i zagrijte. Dodajte bijeli rum pa ulijte u čaše. Ukrasite ih ploškama ananasa koje umočite u kokosovo brašno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju