Jednostavna grickalica sa slaninom
Sastojci:
1 lisnato tijesto
12 kriški slanine
300 grama naribanog parmezana
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. Na pobrašnjenoj površini razvucite gotovo lisnato tijesto na oko 1 centimetar debljine. Preko cijelog tijesta posipajte polovicu naribanog parmezana, i nježno ga utisnite u tijesto.
3. Koristeći nož ili rezač za pizze izrežite duge trake širine oko 1,5 centimetara. Pripazite samo da duljina tijesta ne premašuje veličinu lima za pečenje.
4. Preko trake stavite krišku slanine, a krajeve trake nježno zavrnite, pa prebacite na papir za pečenje.
5. Ostatak parmezana posipajte preko tako napravljenih 'zavijutaka'.
6. Pecite u pećnici oko 12 do 15 minuta. Štapiće poslužite tople uz blagdanske napitke. Dobar tek!