Jednostavna grickalica sa slaninom

Sastojci:

1 lisnato tijesto
12 kriški slanine
300 grama naribanog parmezana

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Na pobrašnjenoj površini razvucite gotovo lisnato tijesto na oko 1 centimetar debljine. Preko cijelog tijesta posipajte polovicu naribanog parmezana, i nježno ga utisnite u tijesto.

3. Koristeći nož ili rezač za pizze izrežite duge trake širine oko 1,5 centimetara. Pripazite samo da duljina tijesta ne premašuje veličinu lima za pečenje.

4. Preko trake stavite krišku slanine, a krajeve trake nježno zavrnite, pa prebacite na papir za pečenje.

5. Ostatak parmezana posipajte preko tako napravljenih 'zavijutaka'.

6. Pecite u pećnici oko 12 do 15 minuta. Štapiće poslužite tople uz blagdanske napitke. Dobar tek!

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"