Jednostavna grickalica sa slaninom

Sastojci:

1 lisnato tijesto
12 kriški slanine
300 grama naribanog parmezana

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Na pobrašnjenoj površini razvucite gotovo lisnato tijesto na oko 1 centimetar debljine. Preko cijelog tijesta posipajte polovicu naribanog parmezana, i nježno ga utisnite u tijesto.

3. Koristeći nož ili rezač za pizze izrežite duge trake širine oko 1,5 centimetara. Pripazite samo da duljina tijesta ne premašuje veličinu lima za pečenje.

4. Preko trake stavite krišku slanine, a krajeve trake nježno zavrnite, pa prebacite na papir za pečenje.

5. Ostatak parmezana posipajte preko tako napravljenih 'zavijutaka'.

6. Pecite u pećnici oko 12 do 15 minuta. Štapiće poslužite tople uz blagdanske napitke. Dobar tek!

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru