Jednostavna grickalica sa slaninom
Sastojci: 
1 lisnato tijesto 
12 kriški slanine 
300 grama naribanog parmezana 
Priprema: 
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. 
2. Na pobrašnjenoj površini razvucite gotovo lisnato tijesto na oko 1 centimetar debljine. Preko cijelog tijesta posipajte polovicu naribanog parmezana, i nježno ga utisnite u tijesto.
3. Koristeći nož ili rezač za pizze izrežite duge trake širine oko 1,5 centimetara. Pripazite samo da duljina tijesta ne premašuje veličinu lima za pečenje. 
4. Preko trake stavite krišku slanine, a krajeve trake nježno zavrnite, pa prebacite na papir za pečenje. 
5. Ostatak parmezana posipajte preko tako napravljenih 'zavijutaka'. 
6. Pecite u pećnici oko 12 do 15 minuta. Štapiće poslužite tople uz blagdanske napitke. Dobar tek!
                    ${intro}
                    
            
        
 
               
               
               
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
