"Svakog jutra na tržnici Dolac kupujemo svježe sezonske namirnice vrhunske kvalitete, podupirući male lokalne proizvođače i dobavljače. Ovisno o dostupnim namirnicama kreiramo jelovnik te svakog dana iz nule pripremamo nova jela“, ispričao nam je Borna Janeš vlasnik popularnog bistroa Pod zidom na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici, a svoje umijeće prenosi i na Strossmayerov trg na Fuliranju tijekom Adventa.

Sočno i mirisno Sočno i mirisno (Foto: Sandro Sklepić)

U osmišljavanju jela vode se “go local” filozofijom spajanja lokalnih namirnica i tradicionalnih okusa u kreativnoj, modernoj izvedbi chefa Gorana Stanisavljevića. I vina su njihova velika strast. Vinska karta Pod Zidom obuhvaća svu raznolikost terroira, lokalnih sorti i filozofija vinara Hrvatske i regije. Nastala je stalnim istraživanjem, fokusirajući se na manje, butikne vinarije.

> Novi chef i jesenski jelovnik Pod Zidom

"Ponuda na Fuliranju bit će drugačija. Napravili smo street food klasike u Hrvatskoj, ali u našoj prepoznatljivoj interpretaciji“, otkriva Borna Janeš.
Za Buncek buger kombiniraju brioshe pecivo, domaće kiselo zelje, hren, buncek sauce i jaje. Naša kobaja sadrži domaću zimsku kobasicu, prženi luk, domaći senf sa ljutikom i medom, a zanimljiv je i piantan pileći Leteći kebab s tzatziki umakom, slanim sirom, mesnatom salatom i rajčicom. Tu je i Smotani burek: sporo pečena svinjska potrbušina, pivo i aromatizirani krumpir.

Dobrodošli na fuliranje Dobrodošli na fuliranje (Foto: Sandro Sklepić)

"Sve što radimo je tailor made, apsulotno sve iz ponude radimo sami. Pa će se tako od ponude pića naći naša kuhana vina (graševina, malvazija, teran, i crni cuvee), koja imamo Pod Zidom po recepturi Renate Burić, naše barmenice koja ih je osmislila“, otkriva Borna Janeš.

Više informacija o ovogodišnjem Fuliranju pronađite na službenim stranicama manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju