U ulici Pod zidom na Dolcu žari i pali Kitchen&Grill Plac koji će za vrijeme Fuliranja svoje specijalitete ponuditi u bajkovitoj kućici. Ove godine bajka počinje s telećom Crvenkapicom, odnosno hrenovkom u crvenom pecivu sa senfom, salatom i crvenim lukom. Za one koji se ne planiraju puno ljubiti (ili im aroma češnjaka pritom ne smeta) Plac je pripremio i češnjovke koje kombinira s kavijarom od patlidžana, celerom, ciklom i šampinjonima sotiranima na luku.Kitchen&Grill Plac osobitu pozornost pridaje osmišljavanju receptura za kobasice koje se prema zadanim uputama pripremaju u mesnici.

> Hit na Fuliranju! Najveća hrvatska fritula punjena pečenim jabukama i kremom od vanilije

Plac wurst prepoznat ćete po crnom pecivu ispod kojeg se krije delikatna i nježna krema od češnjaka koja se divno kombinira s hrskavim lukom i crveno zelenim kupusom te jabukom koja daje finu osvježavajuću notu.

> Street sarma: Novi hit na zagrebačkom Fuliranju

Ako se ne bojite duhova ili fantastične kombinacije slatkog senfa i karameliziranog luka naći će se i Casper wurst, odnosno bijela kobasica u bijelom pecivu. Jedna od delicija na koju je ponosan vlasnik restorana Josip Matijević je pulled pork sendvič. Za one koji ga nisu nikad kušali radi se o svinjetini koja se toliko dugo priprema sve dok ne bude toliko meka da se od oštrijeg pogleda raspada na rezance. Ako se kombinira s kremom od češnjaka, salatom, cheddar sirom i karameliziranim lukom dobiva se dobitna kombinacija za uživanje.

Crni burger Crni burger (Foto: Plac Kitchen&Grill.)

Žeđ ćete moći utažiti kuhanim vinom, pjenušcem, rakijama ili sokovima. Više informacija o Fuliranju pronađite na službenoj internetskoj stranici manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju