Galerija Kod Likote - 1 1 Kod Likote - 3 1 Kod Likote - 4 1 Kod Likote - 2 1

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak


Ljubitelji domaće kuhinje, a posebice autohtonih ličkih specijaliteta, na ovogodišnjem Fuliranju koje se održava od 30. 11. 2017. do 1. 1. 2018. godine na Strosssmayerovu trgu u Zagrebu moraju posjetiti kućicu "Kod Likote“.

"Ona je osmišljena na način da ljude pokuša vratiti u vrijeme kada je Lika živjela punim plućima. Od samoga izgleda kućice koju ćemo ukrasiti starinskim ličkim predmetima do hrane uz čije će okuse se ljudima činiti kao da se nalaze u staroj drvenoj ličkoj kući uz jela kakva su se nekad pripremala! To je ujedno i glavni cilj naše kućice", kaže nam vlasnik Nikola Rudelić.

Kod Likote će se moći isprobati dva specijalna menija: Okusi Like i Velebita dike uz tri vrste domaćih mesnih kobasica.

Kod Likote - 3 Kod Likote - 3 (Foto: Sandro Sklepić)

"Meni Okusi Like sastoji se od dinstanog kupusa, kobasice i zapečenog krumpira pola s procijeđenim kiselim mlijekom basom, a u meniju Velebita dika naći će se dimljena lička šunka, sir škripavac, pole i čvarci,“ ističe g. Rudelić.

Važno je napomenuti i da su svi proizvodi domaćeg porijekla.

"Od kobasica, kupusa, sira škripavca, krumpira...apsolutno sve je 100% ličko“, kaže vlasnik kućice "Kod Likote", u kojoj će se moći uživati i u neizbježnom zimskom klasiku – kuhanom vinu.

Više informacija o ovogodišnjem Fuliranju pronađite na službenim stranicama manifestacije.