Galerija Kod Likote - 1 1 Kod Likote - 3 1 Kod Likote - 4 1 Kod Likote - 2 1

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku


Ljubitelji domaće kuhinje, a posebice autohtonih ličkih specijaliteta, na ovogodišnjem Fuliranju koje se održava od 30. 11. 2017. do 1. 1. 2018. godine na Strosssmayerovu trgu u Zagrebu moraju posjetiti kućicu "Kod Likote“.

"Ona je osmišljena na način da ljude pokuša vratiti u vrijeme kada je Lika živjela punim plućima. Od samoga izgleda kućice koju ćemo ukrasiti starinskim ličkim predmetima do hrane uz čije će okuse se ljudima činiti kao da se nalaze u staroj drvenoj ličkoj kući uz jela kakva su se nekad pripremala! To je ujedno i glavni cilj naše kućice", kaže nam vlasnik Nikola Rudelić.

Kod Likote će se moći isprobati dva specijalna menija: Okusi Like i Velebita dike uz tri vrste domaćih mesnih kobasica.

Kod Likote - 3 Kod Likote - 3 (Foto: Sandro Sklepić)

"Meni Okusi Like sastoji se od dinstanog kupusa, kobasice i zapečenog krumpira pola s procijeđenim kiselim mlijekom basom, a u meniju Velebita dika naći će se dimljena lička šunka, sir škripavac, pole i čvarci,“ ističe g. Rudelić.

Važno je napomenuti i da su svi proizvodi domaćeg porijekla.

"Od kobasica, kupusa, sira škripavca, krumpira...apsolutno sve je 100% ličko“, kaže vlasnik kućice "Kod Likote", u kojoj će se moći uživati i u neizbježnom zimskom klasiku – kuhanom vinu.

Više informacija o ovogodišnjem Fuliranju pronađite na službenim stranicama manifestacije.