Ne putujete tako često i zasad samo istražujete što se nudi na tržištu. Ako se i odlučite na putovanje, kupit ćete termin kod agencije jer se bojite da nećete moći sami istražiti destinaciju i pronaći hotel za sebe.

Još uvijek ne znate pronaći jeftini smještaj? Pa 21. je stoljeće, a smještaj, posebice onaj jeftini, nudi se na sve strane. Samo treba znati gdje tražiti. A mi ćemo vas sada uputiti na web servise pomoću koji ćete sljedeći put pronaći svoj idealni smještaj.

Booking.com

Posljednjih se nekoliko mjeseci među strastvenim putnicima proširila šokantna vijest. Booking.com nije više najjeftinija tražilica za smještaj. No, bilo to istinito ili ne, Booking i dalje ostaje najpopularnija od svih. Nema tog hotela, apartmana, hostela u nekoj destinaciji koji se na oglašava na Bookingu.

Trivago

Trivago radi na istom principu kao i booking.com. Samo što on objedinjuje više od 200 različitih web lokacija za pretraživanje smještaja i 1,3 milijuna hotela u više od 190 zemalja. Tek nekoliko klikova mišem potrebno je kako bi Trivago "pročačkao" Internet i ponudio vam smještaj. Sve što je potrebno je upisati željenu destinaciju, odabrati datume putovanja i dopustiti Trivagu da odradi svoj posao.

Postoji mogućnost filtriranja rezultata po cijeni, udaljenosti, kategoriji, opremi i mnogim drugim opcijama. Svi korisnici servisa mogu ostaviti svoju ocjenu, koje se onda zbrajaju i čine ukupnu ocjenu nekog hotela.

HRS: Hotel Reservation Service

HRS je portal za rezervaciju hotela namijenjen istodobno poslovnim i privatnim korisnicima. Iako nije toliko razvikan kao prethodna dva, okuplja iznad 300 tisuća hotela u 190 zemalja te više od 400 tisuća kuća za odmor i apartmana diljem Europe. Prednost HRS-a je u tome što se možete registrirati na portalu i samim time dobivate posebne cijene i dodatne popuste prilikom rezervacije smještaja.

No, ono po čemu se HRS ističe od ostalih portala za rezervaciju smještaja je dio u kojem nude visokokvalitetnu ponudu hotelskog smještaja uz najmanje 50 posto popusta na najnižu cijenu koja je istaknuta na portalu. Stoga, ako tražite luksuzan smještaja po dobrim cijenama, svakako posjetite HRS Deals i imajte na umu da te ponude brzo nestanu.

Hotelscombined

Hotelscombined radi na istom principu kao i HRS. U realnom trenutku pretražuje stotine web stranica i tisuće ponuda te pred vas stavlja najbolje cijene za željenu destinaciju. Posebno razvijena tehnologija pretražuje stotine web servisa i u sekundi uspoređuje njihove cijene za istaknute hotele iz željene destinacije kroz jednu jednostavnu pretragu.

Iako bi se na prvu ruku moglo reći da je ovaj servis isti kao i prije navedeni, ovdje ćete dobiti samo one informacije koje tražite. Nema nepotrebnog hvaljenja, pretjeranog uljepšavanja i tome sličnih taktika hotelijera. Jasne ocjene korisnika i jasne informacije ono su što se ovdje nudi. A svi korisnici dobit će najnižu moguću cijenu. Tako barem vele. Imaju i povrat novaca. Znači, ako ste na Internetu pronašli svoju hotelsku sobu po nižoj cijeni nakon što ste izvršili rezervaciju putem stranice, oni će vam vratiti razliku.

> Putujte jeftinije i ugodnije: Aplikacije koje će vam olakšati život

Agoda.com

Agoda je jedna od najbrže rastućih online hotelskih platformi diljem svijeta, s listom od stotine tisuća hotela i uslugom koju pružaju na 38 jezika. Ako ste u potrazi za smještajem u zemljama dalekog istoka, ne trebate tražiti dalje od Agode. Ovo je servis koji svoju specijalnost temelji upravo na tim destinacijama, ali isto tako nude i smještaj iz ostalih država. I dok ostali servisi pronalaze najniže cijene na Internetu, Agoda.com direktno sudjeluje s hotelima koji samo za njih pripremaju posebne ponude i promocije. I to im jedna od velikih prednosti, jer sa svojom snagom u stanju su prisiliti hotelske lance da dodatno spuste cijene kako bi upravo na njihovoj tražilici bila istaknuta najniža.

Honey: Ekstenzija za chrome pretraživač

Honey je potprogram koji djeluje u sklopu web pretraživača Chrome. Ova ekstenzija pretražuje web u realnom vremenu kako bi vam pronašla kupone pomoću kojih ćete ostvariti popuste u željenim hotelima.

Sve je poprilično jednostavno. Vi samo morate doći na stranicu hotela, rezervirati smještaj i prilikom odjave pritisnuti Honey ikonu i ona će automatski aplicirati željeni kupon s popustom. Znači, sve što trebate je skinuti ekstenziju, instalirati je u svoj Chrome i uživati u rezerviranju hotela. Ekstenzija djeluje i kod većih online trgovina kao što su Amazon i eBay.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju