Vratili ste se s putovanja, i sada imate osjećaj kao da ste u nekom drugom svijetu, fale vam ulice, zgrade, arhitektura, ili možda neki mali kafić u kojem ste svako jutro pili kavu? Nemojte očajavati, dovoljno je samo izaći van stana ili kuće i prošetati ulicom. Obratite pozornost na zgrade kraj kojih prolazite godinama, a koje nikada niste dobro upoznali.

Što se rutina s putovanja tiče, savjetujemo vam da stvorite neku novu rutinu kod kuće. Nemojte ići na kavu u kafić kamo ste do sada uvijek odlazili. Zašto ne biste pronašli neki novi kafić koji ima šarm baš kao onaj u kojem ste bili kad ste putovali? Nemojte se ograničavati samo na vaš kvart, gledajte van okvira, pa čak i izvan svoga grada.


Jedna stvar koja nam se svima dešava na putovanjima (više nego kod kuće) je upoznavanje novih ljudi. Kući i nemamo prilike upoznati novo društvo jer smo gotovo uvijek okruženi istim ljudima. No zašto jednostavno ne pozovete na piće kolegu ili kolegicu s kojima nikada niste razgovarali van firme? Prošla su ona vremena gdje jedna kava znači prijevaru ili zaruke.

Savjetujemo vam da, ako želite poraditi na sebi, počnete otvarati svoje poglede prema nekim nepoznatim stvarima i nepoznatim ljudima koji vas okružuju kod kuće. Kada putujete, sasvim je normalno da nekog zaustavite na cesti i nešto upitate, a zašto to ne učinite u Zagrebu, Rijeci, Soplitu? Tko zna gdje će vas razgovor odvesti!

Uostalom, i putovanje na posao je putovanje, zato glavu gore!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju