Nemojte nositi vojnički uzorak

Iako je vojnički uzorak opet u modi najbolje bi bilo da takvu odjeću ostavite kod kuće. Zakonom je zabranjeno nositi takvu vrstu odjeće u Barbadosu ako niste pripadnik vojske, a s njihovom se vojskom bolje ne kačiti zbog tako malih stvari.

Nemojte odmarati ispod kokosove palme
Možda je urbana legenda da plodovi stabla kokosa godišnje ubiju preko 150 ljudi, ali ipak je bolje biti na oprezu. Nikada ne znate kada će okrugla tvrda rukometna lopta odlučiti da je gravitacija jača od nje i pasti vam ravno na glavu.


Nemojte plivati na istočnoj obali
Istočna obala Barbadosa je još uvijek netaknuta i spektakularna i na njoj se pružaju neki od najljepših pogleda na cijelom otoku. No ipak na toj strani otoka djeluju neke čudne sile i tokovi mora koji jednostavno vuku plivače na pučinu.

Ne približavajte se majmunima
Ova naizgled slatka mala stvorenja pravi su dlakavi vragovi. Dovoljno je da im se približite na dohvat ruke i već će vam ukrasti hranu ili vam počupati kosu. A da ne govorimo o onima koji su trenirani da vas opljačkaju. Stoga, pripazite da im se previše ne približite.

Ne podcjenjujte jačinu rum-punča
Ovaj klasični karipski koktel može biti poprilično opasan u kombinaciji sa suncem koje ovdje nemilosrdno dere po cijele dane. Ali i navečer vam može prouzrokovati glavobolje prije spavanja. Imajte na umu da ovaj koktel može biti vrlo zavaravajuć zbog svoje slatkoće - samo umjereno!


Nemojte se sunčati u toplesu
Ovo nije francuska rivijera ili plaža u Miamiju. Barbados je zemlja u kojoj je nudizam zakonom zabranjen, tako da ne pokušavate osunčati baš svaki dio svojeg tijela.

Ne uznemiravajte kornjače koje se gnijezde
Barbados je blagoslovljen kao raj za gnježđenje kornjača. Tome može i zahvaliti veliku populaciju kornjača u okolnim vodama. Predivan je osjećaj plivati u moru s tim stvorenjima od kojih neka znaju biti stara i po nekoliko stotina godina. Zbog toga, zakonom je zabranjeno dirati kornjače kada se gnijezde ili njihovu mladunčad prilikom izlaska iz jaja.


Nemojte paliti vatru na plaži
Iako može biti veoma privlačna, vatra na plaži isto tako je zakonom zabranjena. Nemojte da vam par policajaca pokvari cijeli odmor samo zato jer ste se vi zaželjeli malo romantike na plaži...

 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju