London je kao glavni grad Velike Britanije postao jedna od najposjećenijih destinacija u Europi. To je grad koji nikada ne spava, grad u kojem je spoj mnogih kultura vidljiv na svakom koraku. Grad koji je mnogima na listi želja za 2016. godinu. No hoćete li ga posjetiti?

Zasigurno vam je sad kroz glavu prošla skupa avionska karta, ali vjerujte mi to ne mora biti tako. Ako ste spremni malo putovati kako biste došli do polaznog aerodroma, onda možete kod niskobudžetnih aviokompanija dobiti povratne avionske karte po zaista povoljnim cijenama.

Kako to izgleda?

Niskobudžetne zrakoplovne kompanije tijekom cijele godine nude izrazito povoljne cijene aviokarata, pa tako za svega nekoliko stotina kuna možete doći do Londona. No postoji dva problema.

Prvi je taj što jeftine karte znaju planuti u roku od nekoliko dana od puštanja u promet, a drugi je taj što niskobudžetne kompanije ne lete na sve aerodrome nego na one, u pravilu, manje i udaljenije. No ako vam put do aerodroma ne predstavlja problem onda vam ne gine ništa drugo nego pregledati datume i posjetiti London. Evo nekoliko kombinacija koje smo pronašli za vas.

> Kako do jeftinog odmora u Londonu?

Iz Zadra do Londona

Iz Zadra skoro svaki dan leti avion Ryanaira do Londona. Trenutačna najjeftinija ponuda je s polaskom 19.04.2016. i povratkom 26.04.2016. po cijeni od samo 586 kuna za povratnu kartu. Uzmete li u obzir da neke nacionalne kompanije tu istu kartu za 3 sata leta naplate i trostruko više, ovo i nije tako loša opcija.

Iz Budimpešte do Londona

Ako ste iz kontinentalnog dijela Hrvatske, ne bi vam trebao biti problem skoknuti do zračne luke u Budimpešti gdje već od 20 eura možete kupiti povratne karte do Londona. Ako i tome pridodate trošak autobusa ili goriva do Budimpešte, svakako ste na dobitku. Primjerice, želite li provesti 4 dana u Londonu (26.2. - 29.2.) karta iz Budimpešte će vas koštati svega 348 kuna Wizz Air zrakoplovnom kompanijom.

Ovisno o tome odakle dolazite ovisit će vam i konačna cijena putovanja, tako da u cijenu karte morate uračunati i iznos troška do aerodroma (ali i cijenu karte od dolazne zračne luke pa do centra grada. London ima ukupno 5 zračnih luka, tako da dobro pogledajte koliko će vas doći prijevoz do centra).

No, ako skupite ekipu i napunite automobil, te podijelite troškove, vidjet ćete da ni ta opcija nije 'bedasta'. Za planiranje putovanja, odnosno datuma kada su najjeftinije karte posjetite stranicu skyscanner.net, odaberite polazišni i odredišni aerodrom te polako, ali sigurno, počnite osvajati svijet.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju