- Naziv Big Ben ne odnosi se na cijeli toranj sa satom, već samo na zvono. Toranj se zove - po kraljici Elizabeti.

- Adolf Hitler je želio srušiti Nelsonov stup koji se nalazi na Trafalgar Squareu i potom sagraditi isti takav u Berlinu

- London je prvi grad u povijesti koji je došao do brojke od milijun stanovnika, još davne 1911. Do 1957. bio je i najveći grad na svijetu, a potom ga je pretekao Tokyo.


- Od preko pedeset britanskih premijera, jedan je život izgubio u atentatu. Početkom 19. stoljeća atentat je izvršen na Spencera Percivala

- Burger King u Londonu nudi možda i najskuplji hamburger na svijetu. Naime, njegova cijena je 95 funti, na meniju je jednom tjedno, a sva zarada ide u humanitarne svrhe.

- Kako biste u Londonu dobili dozvolu za rad kao taksist, treba vam jako puno vremena. Od vas se očekuje da znate svaki kutak grada, a to dokazujete pristupanjem zahtijevnom ispitu. Za ispit se priprema i do četiri godine!


- U gradu možete naći i ulicu vrlo jednostavnog i zanimljivog naziva „Ha ha“. E sad, što je toliko tamo smiješno ne znamo, ali ako odete - svakako provjerite i javite!

- U Westminsterskoj palači, vjerovali ili ne, zabranjeno je umrijeti. Tako bar stoji u britanskom zakonu, ali doduše, ne znamo što vam točno mogu napraviti ako vas smrt, ne daj Bože, tamo stvarno i zadesi.

- Milenijska kupola u Londonu, sagrađena 1999. godine, jedna je od najvećih zgrada tog tipa na svijetu. Primjerice, u nju bi bez problema stala - Keopsova piramida!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju