Kada putujete, sigurno vam je pri odabiru smještaja najvažniji omjer cijene i kvalitete usluge, tj. smještaja. No, što kada odličnom omjeru cijene i usluge pridodamo i savršenu lokaciju te izvrsnu zabavu na licu mjesta?

Tada s lakoćom možemo zaključiti da je smještaj koji smo pronašli zaista blizu savršenog. Ok, jedini problem bi mogao biti taj da nema slobodne sobe, pogotovo u smještaju o kojem pišemo u ovom članku. Radi se naime o jednom od najboljih hostela u Londonu - Generator London Hostelu. Upravo sam tamo sasvim slučajno završio prije par mjeseci kada sam putovao u London, a na rezervaciju su me potaknule izvrsne ocijene na Booking.com stranici kao i količina tih istih ocjena.

Naime, kada rezervirate preko stranica kao što je Booking ili Hotels.com, najvažnija stvar kada uzimate ocijene u obzir je ta da uzmete u obzir i broj komentara. Što je i logično, ipak, nije isto 5 ocjena koje ukupno iznose 9/10, ili 3183 ocijene koje iznose 8/10, što je stvar kod ovog hostela.



Lokacija, lokacija, lokacija

Ono što me na prvu oduševilo kod ovog hostela je to da se nalazi u samom središtu grada, točnije kod Russel Square stanice u poznatom londonskom kvartu Bloomsbury. Naravno, ovaj podatak vam ne mora biti interesantan, ako još nikada niste bili u Londonu, no da vam pobliže približim zašto je ta lokacija savršena.

Do poznatog muzeja svjetskog glasa - British Museuma će vam pješke trebati svega 7-10 minuta, do stanice podzemne željeznice (Russel Square Station) trebat će vam 5 minuta, a tu je i dućan TESCO koji se nalazi u samoj blizini hostela, a koji je otvoren od 0-24. Do nekih dijelova grada kao što je Camden ili SOHO možete lako stići pješke laganim dvadesetominutnim hodom što je i više nego odličan podatak za sve one koji žele u London zbog dobre zabave.



Dobra zabava od 0-24

No, ono što rijetko koji hostel u kojem sam bio ima je i odlična zabava na licu mjesta. Naime, u sklopu hostela nalazi se i daleko poznati Generator Bar koji je popularan i među lokalnim stanovništvom. Happy Hour, karaoke večeri, besplatne kino večeri, DJ svirke i živi bendovi ovdje su normalna pojava. Istina, u većini hostela upravo to nedostaje. Dobra zabava i odlična atmosfera, no ovdje to nije slučaj.

Ponuda koje se ne bi posramili ni neki hoteli

Činjenica je da u današnje vrijeme hosteli više drže do sebe nego pojedini hoteli. Iako riječ 'hotel' ne garantira niti sigurnost, niti čistoću, a bome niti udobnost. Zašto onda ljudi imaju neku averziju prema hostelima u glavi? Ok, nije to baš mjesto za obitelji s malom djecom ili starije osobe koje vole umjesto '5 o'clock' čaja odraditi svoj '5 o'clock' spavanac, no za sve druge, hosteli su i više nego dobra opcija.
Primjerice, Generator London hostel u svojoj ponudi ima kako 'shared' (dijeljene) sobe, tako i privatne sobe.



Ovdje osobe osim sobe često moraju dijeliti s drugima i kupaonice, no za one koji to ne vole tu su i 'private' (privatne) sobe s vlastitom kupaonicom. Uzmete li tu varijantu, zapravo je kao da ste u hotelu.
Besplatni internet, recepcija koja radi 0-24, bankomat, kuhinja za korištenje, lift, klima, prostor za pušenje kao i usluga na čak četiri jezika, nešto je što bi zaista svaki hotel trebao imati, a nema. Upravo ćete to pronaći u ovom hostelu koji je mene zaista oduševio.

Sve u svemu, odlučite li se za ovaj hostel nećete požaliti, a ako ga posjetite i imate 3-4 sata viška vremena za vrijeme boravka, savjetujem vam da se zaletite do recepcije i raspitate o besplatnom razgledu grada, jer naravno - i to je u ponudi!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju