London ima Savoy, Venecija se diči Ciprianijem, a Hong Kong Peninsulom. No Ritz Paris je najslavniji od svih navedenih hotela. Ovaj ponos glavnog grada Francuske već više od stoljeća ugošćuje državnike, pripadnike kraljevskih obitelji i poznate osobe iz javnog života.

 

A photo posted by @ritzparis on


U suradnji s kulinarskom legendom Augusteom Escoffierom otvorio ga je hotelijerski kralj Cezar Ritz davne 1898. godine. Pariško utočište luksuza ostavilo je tako snažan dojam na svijet, da je s vremenom riječ ritzy postala sinonim glamura.

Danas je ovaj dragulj u vlasništvu egipatskog milijardera Mohameda Al Fayeda i nije dio istoimenog hotelskog lanca.

Apartmani posvećeni slavnim osobama

 

A photo posted by @ritzparis on

Hotel Paris Ritz smješten je u samom srcu Pariza (15 Place Vendôme), a nakon preuređenja nudi 71 sobu i isti broj apartmana sa stropovima visokim oko 4,6 metara. U stilskom pogledu, interijer je vrlo sličan svojem prethodniku, ali je decentno osvježen te tehnološki prilagođen novim vremenima.

 

A photo posted by @ritzparis on


Čak petnaest apartmana nosi ime najvjernijih gostiju hotela poput Coco Chanell koja je ovdje živjela čak 34 godine (od 1937. to 1971.), Marcela Prousta, Princa od Wallesa ili Charlieja Chaplina, a za noćenje treba odvojiti od 8.000 kuna nadalje, ovisno o željenoj sobi i vremenu rezervacije.

 

A photo posted by @ritzparis on

Odlična kulinarska ponuda

Osim luksuznog smještaja, hotel je poznat i po svojoj iznimnoj gastronomskoj ponudi. Obnovljen je restoran L'Espladon i popularan Bar Vendome te dodan bistro, a sve jelovnike osmislio je ambiciozan chef Nicolas Sale, vlasnik čak dvije Michelinove zvjezdice.

Gosti mogu uživati u spa ponudi s potpisom Chanela, fitness klubu na dva kata s velikim bazenom, podzemnoj balskoj dvorani koja može primiti četiristotinjak gostiju, luksuznim trgovinama i slično.

 

A photo posted by @the_reluctant_salonniere on


Možda je boravak na ovom luksuznom mjestu najbolje sročio legendarni pisac Ernest Hemingway i njegov redoviti posjetitelj, koji je jednom prilikom rekao: 'Kada sanjam o životu u raju, radnja se uvijek odvija u Ritz Parizu.'

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju